7evenden Hemel

Waarom en wanneer ben je de zaak begonnen?

We hebben de zaak in 2008 overgenomen, dus we runnen ‘m al bijna 15 jaar. Op mijn 13e ben ik begonnen in de horeca. Later heb ik gestudeerd aan de hotelschool. Tijdens mijn bijbaantje in de horeca met ik mijn man Frank leren kennen. Met alle ervaring en kennis die Frank en ik hebben opgedaan in alle jaren, wilden we graag een eigen zaak hebben.

Toen de 7evenden Hemel te koop kwam te staan, was de beslissing snel genomen.

Waarom heb je voor de naam 7evenden Hemel gekozen?

Het restaurant en de naam bestaan al 31 jaar. Brasserie In Den Zevenden Hemel is een van de eerste restaurants in de straat. 10 jaar na de overname hebben we de zaak in een nieuw jasje gestoken en de naam veranderd naar 7evenden Hemel. Dat is nu 4 jaar geleden.

Wat is jouw favoriete gerecht op de kaart?

De Daisy’s Choice, mijn eigen special. Maar ook onze steak tartaar, die is nergens zo lekker als hier.

Wat is de signature stijl van de 7evenden Hemel?

Onze kaart is internationaal ingesteld en heel uitgebreid. We hebben voor iedereen iets, van tomatensoep tot zeetong en van oesters tot een biefstukje, salade en lasagne.

Waarom komen mensen naar de 7evenden Hemel?

De 7evenden Hemel is een begrip in Den Bosch geworden en zijn we bekend door heel Nederland. De engeltjes in de zaak en de moderne twist maken ons interieur uniek. Dat in combinatie met onze naam, geeft een romantische vibe wat mensen aantrekt.

Wat vind je het allerleukste aan je rol binnen de 7evenden Hemel?

Het overbrengen van onze passie en enthousiasme naar de mensen waarmee je werkt, zodat zij dat weer overbrengen naar de gasten. Het is heerlijk als alles bij elkaar komt en iedereen blij is. Personeel dat het naar hun zin heeft, blije gasten, goede ontvangst en goed eten. Als ik dan de deur dichtdraai denk ik: ‘mijn taak is weer volbracht.’

Waar ben je het meest trots op binnen je zaak?

We zijn een stabiel bedrijf, ook tijdens corona. En natuurlijk zijn we trots op de mensen waarmee we werken en natuurlijk ook op al onze gasten.

Hoe ziet het team van de 7evenden Hemel eruit?

We hebben een groot team met mensen van alle leeftijden. Lekker veelzijdig dus. De kaart stellen we samen met Bas, onze chef-kok. Iedereen mag zeker een inbreng hebben en ideeën doorgeven. Wij kijken naar de vraag, het aanbod en de prijs-kwaliteitverhouding.

Welke tip heb je voor startende horeca-ondernemers?

Zorg dat je goed kan rekenen. Geef niet alles uit en vergeet niet dat je ook kosten hebt. Voor je iets bedenkt, moet je goed nadenken wat het kost. Kopen heb je zo gedaan, maar het gaat om verkopen. Anders verdien je niks.

Waarom koos je ervoor om een zaak in de Korte Put te beginnen

Toen de zaak nog in handen was van de oude eigenaar, aten we er al vaak. De straat had toen al veel reuring en gezelligheid. Het samenwerken met collega’s trok ons ook aan. Als je samen kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen. Als het in de straat druk is, dan is het bij ons ook druk. Dat maakt deze straat zo uniek.

Wat is je beste herinnering aan de Korte Put?

Dat zijn er zo veel! Wat me het meest is bijgebleven, is een modeshow 6/7 jaar geleden in de straat. Er lag een catwalk door heel de Korte Put. En uiteraard rout Korte Put, dat ieder jaar drukker wordt. Wij stonden aan de basis van dit evenement en is jaren een succesvol evenement.

Ga jij zelf uit eten in de Korte Put? Zo ja, waar ben jij dan graag te vinden?

Ik ben overal wel een keer geweest, het is overal leuk en gezellig.

Wat houdt de samenwerking van de KP voor jou in?

Onze straat is echt uniek in Nederland. Het is een goede samenwerking en tussen alle restaurants en cafés vind je niet één winkel. We maken gezamenlijk gebruik van bepaalde leveranciers en helpen elkaar met alles. Als collectief pakken we dingen aan en nemen we beslissingen. We zijn one of a kind. En daar ben ik heel trots op!