Maak kennis met het gezicht achter Tapperij de Keyzerin

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Het gezicht achter de zaak

De zaken in de Korte Putstraat zijn bij iedereen bekend. Maar wie zijn de mensen achter de schermen en wat drijft hen om de gasten iedere dag opnieuw het echte Korte Put-gevoel te geven? Om daar achter te komen gaan we in gesprek met de ondernemers. Deze keer spraken we met 21-jarige Britt van Bokhoven, eigenaresse van Tapperij de Keyzerin én de jongste onderneemster in ons mooie straatje.

Waarom ben je de zaak begonnen?

Van jongs af aan wilde ik al een kroeg beginnen en toen kwam Tapperij de Keyzerin op mijn pad. Een kennis van me was vaste gast in (toen nog) de Keyzer. De kroeg kwam te koop te staan en we besloten een keer langs te gaan om de sfeer te proeven. Ik was gelijk verkocht en samen met mijn ouders hebben we toen besloten om de zaak te kopen.

Waarom heb je voor de naam ‘Keyzerin’ gekozen?

Ik wilde dat gasten de naam zouden herkennen, dus ik wilde iets met de oude naam doen. Ik ben een vrouw en daarom vonden we het leuk om van de naam Tapperij de Keyzerin te maken.

Wat is jouw favoriete drankje op de kaart?

Ik vind onze rosé het allerlekkerst!

Wat is het meest populaire gerecht/drankje op de kaart?

We hebben het hele jaar door een wisselende drankenkaart, afgestemd op het seizoen. Maar onze tapbieren worden het meest gedronken.

Wat is er uniek aan de Keyzerin?

Bij ons ervaar je het gevoel van een echte bruine kroeg. Dat zie je terug in het interieur, maar ook in de manier waarop we met onze gasten omgaan. Ik probeer altijd met iedereen een praatje te maken.

Waarom komen mensen naar de Keyzerin?

De mensen komen naar de Keyzerin omdat ze hier gezellig kunnen borrelen. De kroeg geeft een echt woonkamergevoel. We geven onze gasten veel persoonlijke aandacht en je merkt dat het werkt. Sommige vaste gasten die bij ons aan het borrelen zijn, bestellen eten bij onze buren Brasserij Breton en eten dat dan vervolgens bij ons op, omdat ze het zo gezellig vinden en niet weg willen.

Wat vind je het allerleukste aan je rol binnen de Keyzerin

Ik ben het gezicht van de zaak en ben veel op de vloer te vinden. Het is mijn passie om het voor de gasten gezellig te maken.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben 21 en run een eigen zaak. De Keyzerin heb ik in januari 2020 overgenomen met de afspraak om per 1 september te starten met de exploitatie. Dat was nog voor iemand van corona had gehoord. Na de opening zijn we 5 weken open geweest en daarna moesten we een halfjaar dicht. We hebben ons hoofd boven water gehouden door herfst-, kerst- en carnavalspakketten te verkopen, maar ook door veel privégeld in de zaak te steken. Al die tijd hebben we de zaak gerund zonder steun van de overheid. Daar ben ik enorm trots op!

Hoe ziet het team van de Keyzerin eruit?

De Keyzerin is een echt familiebedrijf, dus het team is klein. Ik sta regelmatig alleen in de zaak en ’s avonds of in het weekend word ik door vrienden of mijn ouders geholpen. Dat is denk ik ook de kracht van de Keyzerin. De gasten zien altijd dezelfde gezichten en weten precies wanneer wie aan het werk is. Dat bedoel ik ook met het woonkamergevoel. De familiaire sfeer geeft ze het gevoel dat ze bij ons thuis zijn.

Welke tip heb je voor startende horeca-ondernemers?

Als je een eigen horecagelegenheid wilt openen, dan moet je het echt vanuit je passie doen. Er komt veel meer bij kijken dan alleen uren op de vloer maken. Je moet achter de schermen ook veel regelen. Ik ben vrij jong en je zaak komt echt op nummer één te staan. Je hebt weinig vrije tijd en dus ook minder tijd voor vrienden en vriendinnen.

Waarom koos je ervoor om een zaak in de Korte Put te beginnen?

Tapperij De Keyzerin zat natuurlijk al in de Korte Put. Het is dé horecastraat van de stad. Er is altijd wel aanloop van mensen en er hangt altijd een gezellig sfeer.

Wat is je beste herinnering aan de Korte Put?

Afgelopen elfde van d’n elfde was een hoogtepunt. De sfeer was goed, er waren veel bekende gezichten en we konden weer even werken zoals het hoort in de horeca. Daarnaast vind ik de versiering in de straat met kerst heel leuk. Dat brengt zo veel gezelligheid!

Wat vind je het leukste event in de Korte Put?

Ik ben midden in de coronatijd begonnen, dus veel evenementen heb ik nog niet kunnen meemaken. Ik kijk wel heel erg uit naar carnaval en Roet Korte Put. Natuurlijk hebben we zelf ook leuke avonden georganiseerd in de afgelopen anderhalfjaar. Zoals de wijn- en bieravonden en de besloten feesten. We hebben genoeg ruimte voor 50 tot 60 man, dus het is mogelijk om hier je verjaardag, bedrijfsborrel of ander feest te vieren.

Ga jij zelf uiteten in de Korte Put? Zo ja, waar ben jij dan graag te vinden?

Ik ga niet vaak uiteten, want ik ben veel aan het werk. Maar als ik ga, dan is de kans groot dat je me tegenkomt bij Tante Pietje, Allerlei of Zoetelief.

Wat houdt de samenwerking van de KP voor jou in?

Er is veel sociale controle in de straat. Iedereen is natuurlijk met zijn eigen zaak bezig, maar is altijd wel ruimte voor een kort praatje. De onderlinge band is goed en we zijn goed op de hoogte van wat er speelt bij elkaar.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Copyright © 2022 korte-putstraat.nl