De top 5 hotspots van Den Bosch: onze lokale tips

De top 5 bezienswaardigheden en hotspots van Den Bosch: onze lokale tips

Den Bosch is een bruisende stad met talloze hotspots waar je kunt genieten van een hapje en drankje. In deze blog nemen we je mee langs de top 5 bezienswaardigheden en hotspots van Den Bosch in 2023. We hebben onze lokale tips voor jou op een rijtje gezet om optimaal te genieten van deze prachtige stad

1. De Sint Janskathedraal:
de hotspot met de historische charme van Den Bosch

De trots van de stad die al eeuwenlang onze stad siert en ook zeker noemenswaardig in de top 5 bezienswaardigheden en hotspots van Den Bosch. Gebouwd tussen 1220 en 1530 en in de eeuwen daarna volop gerestaureerd.

De Sint Janskathedraal is de grootste kathedraal van Nederland. Een schitterend rijksmonument waarbij je zowel van binnen als buiten ogen tekort komt om de vele details te aanschouwen. De toren van de Sint Jan is vrijwel dagelijks te beklimmen, waarna je een schitterend uitzicht hebt over de oude binnenstad en omliggende natuurgebieden. Letterlijk een hotspot van Den Bosch dus!

Locatie: Torenstraat 16, 5211 KK Den Bosch | 2 min lopen

bezienswaardigheden-in-den-bosch

 

2. Proef de sfeer van de Korte Putstraat:
een culinaire hotspot in Den Bosch

Dé straat die barst van de gezelligheid en zeker tot de top 5 bezienswaardigheden van Den Bosch behoort. Meermaals verkozen tot de gezelligste terrasstraat van Nederland vind je in de Korte Putstraat zo’n negentien horecazaken bijeen. Daar zit voor ieder wat wils bij: er zijn onder meer een Italiaans specialiteitenrestaurant, knusse kroegjes, restaurants vol heerlijke visspecialiteiten en restaurants met geweldige shared platters. Kiezen wordt nog een hele opgave hier in Den Bosch!

hotspots-den-bosch

 

3. Het Jheronimus Bosch Art Center:
de kunst en cultuur hotspot van Den Bosch

Hij was misschien wel de beroemdste inwoner van Den Bosch ooit: de schilder Jheronimus Bosch. Zijn werken zijn wereldberoemd en hangen over heel de wereld.

Wil je toch zijn schilderijen van nabij aanschouwen zonder in het vliegtuig te stappen? Breng dat zeker een bezoek aan de hotspot van Den Bosch: het Jheronimus Bosch Art Center. Dit is een eerbetoon aan Bosch, die in de 15e en 16e eeuw in Den Bosch woonde en werkte. Het museum toont een uitgebreide collectie van zijn werken; het bezoekerscentrum biedt educatieve activiteiten en workshops.

Locatie: Jeroen Boschplein 2, 5211 ML Den Bosch | 7 min lopen

 

4. Verken Den Bosch op een unieke manier:
maak een rondvaart door de Binnendieze

De binnenstad van Den Bosch ontstond ooit op de plek waar de rivieren de Dommel en de Aa samenkomen. De Binnendieze is een stelsel van ondergrondse waterwegen die door het oude centrum lopen. Tijdens een rondvaart vaar je onder de middeleeuwse straten en huizen door en bekijk je Den Bosch en haar bezienswaardigheden vanuit een heel ander perspectief.

Locatie: De Binnendieze, Den Bosch | 3 min lopen

bezienswaardigheden-den-bosch

 

5. Bezoek de Tramkade:
dé creatieve hotspot van Den Bosch

De Tramkade is een oud industrieel gebied dat deel uitmaakt van de Bossche stadsdelta. In de laatste jaren is dit gebied verworden tot een bruisende en creatieve hotspot van Den Bosch.

De oude mengfabriek – een rijksmonument – en omliggende panden huisvesten tegenwoordig een groot indoor skatepark, theater, diverse horeca, een microbrouwerij annex podiumcafé, een arcadehal en talloze creatieve werkplekken. Ook kun je hier bootjes huren om zelf het water op te gaan en zelfs in een hijskraan logeren! De Tramkade is hip, rauw en er valt altijd iets te beleven.

Locatie: Tramkade, 5211 ZM Den Bosch | 16 min lopen