Maak kennis met de gezichten van Onesto

De zaken in de Korte Putstraat zijn bij iedereen bekend. Maar wie zijn de mensen achter de
schermen en wat drijft hen om de gasten iedere dag opnieuw het echte Korte Put-gevoel te
geven? Om daar achter te komen gaan we in gesprek met de ondernemers. Deze keer
spraken we met Jacqueline, die samen met haar partner Ton de eigenaar is van Onesto. Hét
authentieke Italiaanse restaurant in de Korte Putstraat.

Wanneer en waarom zijn jullie de zaak begonnen

Op 15 maart 2016 hebben we Onesto geopend. We bestaan deze maand dus 6 jaar! Het
concept van Onesto is ontstaan uit liefde voor de Italiaanse keuken. Hiervoor hadden we
bijna 20 jaar een ander concept op een andere plek. Het idee was om dat bedrijf eerst te
verkopen en dan pas een ander concept te starten. Dat liep anders, want we kregen de kans
om een pand in de Korte Putstraat over te nemen. Toen moesten we supersnel schakelen.
Gelukkig was het concept van Onesto zo goed als klaar en konden we meteen stappen
zetten om ons in de Korte Put te vestigen.

Waarom hebben jullie voor de naam Onesto gekozen?

Onesto is Italiaans voor eerlijk. Ons motto is: (h)eerlijke, authentieke Italiaanse gerechten
gemaakt van pure ingrediënten.

Wat is jullie favoriete gerecht op de kaart?

Als je bij ons komt eten, moet je echt de Ossobuco Milanese proberen! Dit is een heerlijke
kalfsschenkel bereid volgens traditionele wijze in een tomatengroentesaus, geserveerd met
saffraanrisotto.

Wat is het meest populaire gerecht/drankje op de kaart?

Onesto heeft voor iedereen wat. De dagjesmensen in Den Bosch komen voor een snel
pastaatje na het winkelen. Andere mensen genieten juist van een uitgebreid menu met een
voor- hoofd- en nagerecht en bijpassende wijnen. Dit idee ‘voor ieder wat wils’ is waarom
mensen graag naar Onesto komen.

Wat vinden jullie het allerleukste aan je rol binnen Onesto

De taakverdeling is heel divers. We zijn een klein bedrijf, dus de werkzaamheden gaan van
de boel managen tot meedraaien op de vloer. Ik sta bijvoorbeeld in de keuken. Mijn passie
ligt écht bij het koken.

Wat maakt Onesto uniek?

Het is een kleine zaak met een open keuken. Onze gasten hebben dus direct contact met de
keuken. We maken alles vers en stoppen veel energie in de bereiding van onze gerechten.
Alles wordt voorbereid, dus de gerechten zijn zoals ze op de kaart staan. Het is dus niet
mogelijk om je saus of bijgerecht te kiezen. We serveren onze gerechten zoals ze (met liefde)
zijn bedacht.

Waar zijn jullie het meest trots op?

We zijn ontzettend trots op het team en wat we in 6 jaar hebben neergezet. Daarnaast zijn
we twee keer benoemd in de 19 beste Italiaanse restaurants van Nederland volgens Harpers
Bazaar. Dat is een compliment op je werk! Voor we dit restaurant openden was er namelijk
een beetje een vooroordeel. Een Nederlands stel, zonder Italiaanse chef die dit concept
gingen opzetten. Dan zijn alle ogen op je gericht. Nu, zes jaar verder, merk je dat de reacties
en reviews heel enthousiast zijn en dat we ons hebben bewezen.
We zijn het enige Italiaanse restaurant in de straat. We gebruiken goede producten en
maken traditionele Italiaanse gerechten volgens onze eigen stijl. De focus ligt op de antipasti
en Italiaanse vlees- en visgerechten. In tegenstelling tot veel restaurants die zich focussen op alleen pasta en pizza. Op onze kaart is bijvoorbeeld geen pizza te vinden!

Hoe ziet het team van Onesto eruit?

Samen met mijn partner Ton ben ik de eigenaar. Maartje is onze bedrijfsleidster, zij maakt
de roosters en is het gezicht aan de voorkant. Ton staat op de vloer en verder hebben we
een aantal vlotte parttimers in de bediening. Zij zijn heel servicegericht en geven de gasten
een écht thuisgevoel. De keukenstaf bestaat uit vier mensen: chef Hans, Olga, Sven en ikzelf.
Wij bedenken samen de gerechten.

Welke tip hebben jullie voor startende horecaondernemers?

Wees bereid om hard te werken. Je moet je sporen verdienen. Als je daar niet klaar voor
bent, moet je niet in de horeca starten.

Waarom kozen jullie ervoor om een zaak in de Korte Put te beginnen?

We hoorden 6 jaar geleden via via dat er een zaak vrij zou komen. Dit is dé straat waar je wil
zitten. Er zijn veel verschillende bedrijven en ondernemers. De veelzijdigheid is de kracht van
de straat.

Wat vinden jullie het leukste event in de Korte Put?

De straat leeft tijdens alle evenementen in de stad. Maar de leukste tijd is het terrasseizoen!
Gaan jullie zelf uit eten in de Korte Put? Zo ja, waar zijn jullie dan graag te vinden?
We gaan regelmatig na het werk nog even hapje en drankje doen. Dat kan overal zijn, want
er zitten hier genoeg leuke zaken in de straat!

Wat houdt de samenwerking van de KP voor jullie in?

Door de samenwerking versterk je elkaar, het vult elkaar aan. We kunnen bij onze collega’s
terecht en daardoor bereiken we samen meer door het jaar heen.