Op bezoek bij René en Anja Schoenmakers

Op bezoek bij René en Anja Schoenmakers
juli 16, 2019 Korte Putstraat

Op bezoek bij:

Anja van Tapperij de Keyzer. Samen met haar man René, die ze sinds de middelbare school al kent runt ze sinds vorig jaar dit gezellige bruine borrelcafé. Van donderdag tot en met zondag staan ze voor hun gasten klaar met een mooi assortiment aan zowel speciaal bieren als overheerlijke wijnen. Daarnaast serveren ze bij elk drankje tot 20.00 uur mini-tapas van het huis.

Kan je een korte introductie geven van Tapperij de Keyzer?

Tien jaar geleden hebben we deze zaak al eens overgenomen. Toen was het nog een restaurant. Beiden kwamen we uit een totaal andere sector. Zo stond ik voor de klas en had René een eigen bedrijf in digitale printers. We waren op dat moment samen op zoek naar iets anders en hebben toen onze passie gevonden in de horeca. Toen we de zaak overnamen hebben we het als restaurant gelaten en Proeverij Klassiek genoemd en we hebben tegenover de zaak Café de Gelaarsde Kat gerund van 2008 tot 2013. Het restaurant had een gezellige uitstraling en de kaart bestond uit diverse kleine gerechten.

Een paar jaar later hebben we toch de keuze gemaakt om het restaurant te verkopen aan Paul en Chantal die er vervolgens Restaurant Menu-et van gemaakt hebben. Zij hebben de zaak met veel passie gerund. Vervolgens hebben wij de zaak vorig jaar weer overgenomen en hebben we er een gezellig borrelcafé van gemaakt. Dit past ook beter bij onze passie en we wilden de zaak graag zonder personeel runnen. Dit doen we vier dagen in de week en met heel veel plezier!

Wat maakt jullie zaak zo uniek?

Ik denk dat het vooral uniek is dat we als enige van de straat de zaak met zijn tweeën runnen. Hierdoor zijn we samen echt het gezicht van de Tapperij en hebben we een goede band met onze gasten. Verder hebben we een bierarrangement bestaande uit 101 speciaal bieren en non-alcoholische bieren. Daarnaast serveren wij tot 20:00 uur bij ieder drankje een overheerlijke hapje, zoals bijvoorbeeld een lekker toastje of blokje kaas en gaan we in het weekend van 18:00 tot 19:00 uur met een zakje friet rond. Deze service vinden wij belangrijk, want we willen onze gasten graag laten weten dat ze welkom zijn. Daarnaast is de huiselijke sfeer in onze zaak echt voelbaar en hierdoor hebben we veel vaste gasten.

Organiseren jullie ook speciale borrelavonden?

We hebben twee maal een bierproeverij georganiseerd en een maal een wijnproeverij. Dit vinden we erg leuk om te doen. Over een paar maanden willen we dit weer gaan organiseren, omdat het zo goed is bevallen.

Wat doen jullie graag in jullie vrije tijd?

Mijn man is heel veel bezig met de bedrijven van onze zonen en ik houd erg van haken. Verder gaan we in onze vrije tijd graag samen naar horecazaken in diverse steden toe om daar nieuwe bieren te proeven. Zo bestaat ons bierarrangement uit bieren waar wij allebei volledig achter staan en waarvan wij het leuk vinden om onze gasten hier kennis mee te laten maken.

Welke bieren zijn in jullie zaak de favoriet?

Onze bierkaart bestaat uit 101 bieren, waaronder speciaalbieren en non-alcoholische bieren. De Carmoliet en Brugse Zot lopen heel goed en La Chouffe wordt vaak besteld. Het leuke aan ons ruime bierarrangement is dat veel gasten blij zijn dat wij het biertje hebben dat ze in veel andere zaken niet kunnen krijgen of ze proberen juist steeds weer nieuwe biersoorten uit.


Wat is jullie doelgroep?

Onze doelgroep bestaat echt uit jong en oud. Toen we ons café aan de overkant nog hadden wilden we daar een wat oudere doelgroep mee aantrekken. Deze doelgroep komt nog steeds naar Tapperij de Keyzer, maar er komen nu ook veel jongeren die speciaal voor ons bierarrangement komen. Dit vinden we heel erg leuk en we hopen dat we deze doelgroep nog meer zullen aantrekken.

Wat vind je zo leuk aan de Korte Putstraat?

Het leuke aan de Korte Putstraat is dat de straat heel erg leeft en er hier altijd reuring is. Deze straat is echt uniek in Nederland en is vooral in de zomer altijd super gezellig met alle volle terrassen. Alle zaken gaan onderling erg goed met elkaar om, wat de straat ook extra leuk maakt.


Tapperij de Keyzer
Korte Putstraat 24
5211 KP ‘s-Hertogenbosch
06-22393075
www.tapperijdekeyzer.nl
info@tapperijdekeyzer.nl