Op bezoek bij Rob Sleutjes

Op bezoek bij Rob Sleutjes
augustus 18, 2019 Korte Putstraat
In In de straat, Op bezoek bij

Op bezoek bij: Rob Sleutjes!

Deze gedreven ondernemer is al 7 jaar trotse eigenaar van Lokaal 1650. In het restaurant staat het delen van gerechten centraal, iets waar Rob zelf ook erg van houdt. Mooie, kleine gerechtjes bereid door chefkok Carlo met zijn team. Een heel gedreven team, altijd op zoek naar nieuwe smaakcombinaties en presentaties.

Kan je een korte introductie geven over Lokaal 1650?

Zeven jaar geleden ben ik begonnen met Lokaal 1650 met een trend die je steeds meer ziet, namelijk het delen van gerechten. De gasten komen hier eten om meerdere smaken te proeven en gerechten te delen. Het idee om dit te gaan doen is ontstaan uit mijn eigen eet ervaringen. Als ik bijvoorbeeld met mijn vriendin traditioneel uit eten ging met een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, zat ik vaak van haar bord te eten en zij van die van mij. Dit is een leuke manier om meerdere gerechten te proeven. We onderscheiden ons van de rest van de zaken uit de Korte Putstraat door de presentatie van onze gerechten. Zo serveren wij bijvoorbeeld de meeste gerechten op etagères.

Waarom heb je gekozen voor de horeca?

Al vanaf mijn 15e heb ik bijbaantjes in de horeca gehad. Na wat omzwervingen bleef de liefde voor horeca altijd bovenaan staan. Een kleine stap dus om een horeca opleiding te gaan volgen en full time in deze mooie branche te gaan werken. Altijd in Den Bosch, mijn thuisstad! Ik ben bedrijfsleider geweest bij Silva Ducis en Roels en vanuit daar met Lokaal 1650 begonnen. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag heel gelukkig van word!

Waaruit bestaan je werkzaamheden zoal?

Ik werk zowel op de werkvloer als achter de schermen. Zo ben ik op de achtergrond bezig met de sales en marketing, vernieuwing van de zaak, houd ik me bezig met trainingen en cursussen voor het personeel en doe ik de inkoop. Deze diversiteit maakt het werk extra leuk.

Wat is jullie doelgroep?

Liefhebbers van mooie, verrassende gerechtjes in een ongedwongen, gezellige sfeer! We ontvangen gasten uit heel Nederland en door de jaren heen hebben we veel vaste gasten. Vooral gasten uit de Randstad roemen de sfeer van de stad en specifiek Lokaal 1650. Daar zijn we met de collega’s ook altijd actief mee bezig: bezorg gasten de avond van hun leven.  

Hoe groot is jullie team?

Ons team bestaat uit 22 mensen, waarvan 6 full timers. Zo staan er op een standaard zaterdagavond 5 personen in de keuken en 6 personen in de bediening. Verder doen we  veel leuke dingen met het personeel. We organiseren 1x per jaar een groot personeelsfeest en organiseren we door het jaar heen wat kleinere activiteiten, zoals bijvoorbeeld aan het eind van het jaar een eindejaarsborrel om iedereen te bedanken voor het afgelopen jaar. Onderling gaat het team vaak opstap of doen ze een drankje, wat erg leuk is omdat ze een hechte band met elkaar hebben en naast het werk ook leuke dingen samen doen. Dat onderlinge plezier stralen ze ook uit naar de gasten, wat ik heel mooi vind om te zien!

Wat maakt de zaak zo uniek?

Lokaal 1650 is gevestigd in een van de oudste panden van de stad. Het is een karakteristiek pand met een trendy concept, zoals het delen van gerechten. Verder is het pand het meest gefotografeerde pand van de straat. Tijdens de lente en zomer stoppen de stadstours hier op de hoek, waarbij er een leuk verhaal verteld wordt over het pand en trapgevel met een mariabeeldje. Daarnaast is er 12 jaar geleden een grote brand geweest in het pand. De nok is toen in de oude stijl terug gebouwd, waar nog geblakerd hout van te zien is door de brand. Wat ook erg leuk is aan ons concept is de diversiteit van gerechten. Zo kunnen de gasten een sushi rol bestellen, maar ook een lekker biefstukje eten. Dit onderscheidt ons denk ik van onze collega’s uit de rest van de straat. Daarnaast staat delen bij ons centraal. Zo delen wij ook onze recepten aan onze gasten op social media en website, zodat ze deze thuis ook kunnen maken.

Organiseren jullie ook weleens thema avonden?

We organiseren niet specifiek thema avonden, maar doen wel mee met alle vaste evenementen in de straat en stad. Bijvoorbeeld Carnaval, Jazz en Duketown en KP Proeft. Verder kan onze eerste verdieping gebruikt worden voor zowel zakelijk als privé gebruik. Bijvoorbeeld voor bruiloften, vergaderingen en besloten feesten. Dit is ideaal voor ons, omdat we beneden open kunnen blijven voor lunch, borrel en diner.

Wat zijn je verwachtingen voor Lokaal 1650?

We blijven door ontwikkelen zowel qua interieur als op eet en drink gebied. Deze inspiratie haal ik vandaan door veel rond te kijken in andere horeca zaken in binnen en buitenland en door veel te lezen.

Naar welke horeca zaken ga je zelf graag toe in je vrije tijd?

Ik houd ervan om veel te proeven en veel smaken te ervaren. Verder ga ik graag eten in Antwerpen, maar probeer ik ook elke keer ergens anders naartoe te gaan. Zo ga ik niet graag voor de tweede keer uiteten in een restaurant waar ik al geweest ben.

Wat vind je zo leuk aan de Korte Putstraat?

Ik zie de Korte Putstraat een beetje als een meubelplein. We versterken elkaar, met al onze eigen concepten, sfeer en doelgroepen. Dat intensief samenwerken betaalt zich uit. Niet voor niets is de Korte Putstraat jaren op een rij uitgeroepen tot ‘terrasstraat van Nederland’.


Lokaal 1650
Korte Putstraat 27
5211 KP ‘s-Hertogenbosch
073 202 00 20  
www.lokaal1650.nu
info@lokaal1650.nu