Op bezoek bij: Amber

Op bezoek bij: Amber
januari 3, 2017 Korte Putstraat
In Op bezoek bij

Op bezoek bij…
Amber werkt inmiddels al 7 jaar fulltime bij Roels en hier bekleedt zij de functie ‘floormanager’, waarbij ze de bedrijfsleider ondersteunt en het personeel aanstuurt. Ze werkt al ruim 15 jaar in de horeca en al die jaren in de Korte Putstraat. Ze kan het zich niet indenken om niet in deze straat te werken.

 

Waar komt je passie voor de horeca vandaan?
Op mijn 15e was ik uiteten met mijn ouders en werd me gevraagd of ik op zoek was naar een bijbaantje. Toen ben ik gestart met mijn allereerste horecabaantje. Een tijdje later heb ik een wel erg lang sabbatical genomen van school, want ik ben nooit meer teruggekeerd. Wat begon als bijbaantje is uitgegroeid tot een grote passie. Wat ik zo mooi aan horeca vind, is dat het de mogelijkheid biedt om bij te dragen aan een leuke dag voor onze gasten. Het is fantastisch om een gast met een grote lach te zien vertrekken. Volgens mijn moeder is werken in de horeca het beste wat me is overkomen, omdat ik hier geleerd heb om met mensen om te gaan en beter te communiceren.

Hoe ben je bij Roels terechtgekomen?
Ik werkte destijds al in de straat en was minstens drie keer in de week na het werk bij Roels te vinden. Ik vond het er toen al ontzettend gezellig. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan en toen ik op een dag op het terras bij Roels zat, heb ik gevraagd of ze nog op zoek waren naar een nieuwe werkneemster. Ik ben toen op gesprek geweest en binnen no-time mocht ik beginnen.


‘Binnenstappen bij Roels voelt als thuiskomen’

Wat maakt Roels uniek?
Amber zegt heel mooi dat binnenstappen bij Roels als een soort van thuiskomen voelt. Alleen dan serveren wij het voor je en hoef je niet zelf voor je eten en drinken te zorgen, grapt ze. Bij ons heerst er een ongedwongen, gemoedelijke en gezellige sfeer. Bij Roels is iedereen welkom en richten we ons niet op een specifieke doelgroep. We hebben dan ook een flinke kring met vaste gasten van alle leeftijden. Het is fantastisch om te zien dat nu ook de kinderen van vaste gasten regelmatig zelf bij ons naar binnen stappen. Veel van onze vaste gasten kennen we bij naam en we hebben er ook een persoonlijke band mee opgebouwd in de loop van de tijd. Dit maakt werken bij Roels ook zo leuk.

Wat is het leukste aan werken bij Roels?
De gezellige sfeer, zegt Amber direct. Bij Roels is het altijd gezellig, niet alleen met onze gasten maar ook onderling. We zijn een ontzettend hecht team met z’n allen. Als collega’s doen we veel samen, ook buiten werktijden. We borrelen regelmatig samen en voordat we hard aan het werk gaan voor Oud en Nieuw eten we uitgebreid met z’n allen. Deze gezelligheid zorgt ervoor dat we iedere dag met plezier naar ons werk gaan. Dit stralen we dan ook uit naar onze gasten. Daarnaast vind ik het heel prettig dat werken bij Roels zo afwisselend is. Roels is zeven dagen per week geopend, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en elk dagdeel is anders. Deze diversiteit zorgt ervoor dat je je niet gaat vervelen.

Wat is het leukste aan werken in de Korte Putstraat?
Ik kan me eigenlijk niet indenken om ergens anders te werken dan in de Korte Putstraat. Ik heb hier altijd al gewerkt en heb het hier ontzettend naar mijn zin. Werken in de Korte Putstraat is erg gezellig. Iedereen kent elkaar in de straat en je zegt tegen iedereen wel even gedag. We zijn toch eigenlijk allemaal een beetje collega’s van elkaar.

Ik vind het ook erg leuk dat alle zaken in de Korte Putstraat zo verschillend zijn. Elke zaak heeft zo z’n specialiteit. Wat ook erg prettig is, is de samenwerking onderling. We helpen elkaar een handje waar nodig. Als een product op is bij de een, kan hij altijd uit de brand geholpen worden door een ander. Het komt bijvoorbeeld voor dat een gast bij ons vraagt om een kaasplankje.. Dit hebben wij niet. Dan stappen we gewoon even binnen bij Zoetelief en kunnen we onze gasten bieden wat ze graag willen. Omgedraaid komt al het bier bij Zoetelief van Roels. Dit draagt allemaal bij aan de goede sfeer in de straat.

Wat zijn je verwachtingen voor de toekomst van Roels?
Bij Roels is er 14 jaar geleden een concept neergezet waar we nog steeds heel trots op zijn, maar natuurlijk is het belangrijk dat we blijven vernieuwen en met de tijd meegaan. We houden de trends in de horeca dan ook goed in de gaten. Daarnaast veranderen we regelmatig ons bier assortiment. Het kan voorkomen dat een gast vraagt naar een biertje dat hij vorige week gedronken heeft bij ons, maar dat we deze nu niet meer hebben, omdat we alweer nieuwe bieren bieden. We proberen altijd in te spelen op seizoenen wat betreft bieren en gerechten op de menukaart. In de herfst hebben we bijvoorbeeld maar liefst 11 verschillende bokbieren.

Hoe zie je je eigen toekomst bij Roels?
Ik ben op dit moment floormanager. Ik assisteer de bedrijfsleider en ik stuur mensen aan op de vloer. Dit vind ik geweldig om te doen, maar ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Pasgeleden heb ik het leermeester examen gehaald. Nu mag ik dus mensen opleiden binnen Roels. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd. Voor mij lijken dingen soms zo vanzelfsprekend, maar een nieuw personeelslid moet natuurlijk nog alles leren. Roels investeert ook veel in het trainen van het personeel, zodat iedereen een goed glas bier kan tappen en een goed kopje koffie kan zetten. Daar hechten wij veel waarde aan. Verder proberen we elkaar als collega’s scherp te houden. We kunnen veel van elkaar leren.

Roels Eten & drinken
Korte Putstraat 6
5211 KP ‘s-Hertogenbosch
tel: 073 6900057
www.roels.nu
info@roels.nu