Op bezoek bij David van de Gevel

Op bezoek bij David van de Gevel
januari 14, 2019 Korte Putstraat
In In de straat, Op bezoek bij

Op bezoek bij: David van de Gevel. Deze gepassioneerde Chef-kok is 45 jaar oud, woont in Den Bosch en is al ongeveer 15 jaar werkzaam in de Korte Putstraat. Zo heeft hij gewerkt bij de Koets wat nu restaurant Lux is, Zoetelief mee opgezet in 2007-2008 en werkt hij inmiddels al bijna 5 jaar bij Le Méridien. Daarnaast besteedt hij zijn kostbare vrije tijd graag met zijn gezin.

Wat is je functie?

Als Chef-kok ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de keuken, de inkoop, gerechten en het personeel. Het leukste aan mijn werk vind ik het pure technische koken, gasten verwennen, mooie gerechten maken en buitensporige lekkere smaken verzinnen, die gasten niet weerhoudt om nog een keer terug te komen. Daarnaast heb ik geen lievelingsgerecht op de kaart staan, omdat elk gerecht eigenlijk een favoriet van mij is. Dit komt doordat er in elk gerecht wel iets speciaals zit of leuk is om te bereiden en serveren. Verder bedenk ik voornamelijk de menukaart zelf. Inspiratie doe ik hiervoor op als ik aan het wandelen ben in de polders, markt of Bossche Broek.

Waar komt je passie voor de horeca vandaan?

Mijn passie voor de horeca is geboren in de afwas. Ik ben ooit bij bowling centrum de Maaspoort begonnen, waar ik stenen mocht schoonkrabben van gasten die aan het steengrillen waren. Als ik dit snel had gedaan, mocht ik de kok weleens helpen. Dat vond ik zo leuk om te doen, dat ik voor het eerst bedacht dat dit wel iets voor mij kon zijn en waar ik meer van wilde leren. Dit heb ik gedaan op de Rooi Pannen in Tilburg en Eindhoven, waar ik de koksopleiding op niveau 2,3 en 4 heb afgerond. Verder heb ik veel horeca ervaring opgedaan tijdens mijn stages en gewerkt in diverse restaurants in Brabant. Zo heb ik onder andere in de keuken gestaan bij restaurant Duinrand in Drunen, kasteel Maurick in Vught, Chalet Royal in Den Bosch en ’t Misverstant in Vught, die op dat moment nog een Michelinster had.

Waarom ben je bij Le Méridien gaan werken?

Ik heb 30 jaar geleden gewerkt voor de broer van de eigenaren Fouzia en Ahmed. Sindsdien heb ik altijd het contact onderhouden en zijn we elkaar op gegeven moment weer tegen gekomen. Toen zijn we in gesprek geraakt en ben ik vlak daarna met volle overtuiging aan de slag gegaan en niet meer weggegaan.

Wat is er zo leuk aan het werken bij Le Méridien?

We koken op hoog niveau, wat ons onderscheidt van de rest van de straat. Zo wordt alles zelf bereid van chocola tot aan de voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Daarnaast vind ik de veelzijdigheid hier ook erg leuk. Zo is het bij ons vaak lachen, gieren, brullen, maar kan er ook flink gediscussieerd worden. Verder heb ik een hele goede klik met de eigenaren en hebben we beide dezelfde ideeën over wat we hier graag willen bereiken. Zo willen we naar dezelfde kwaliteit toe, onze gasten een feestje geven als ze hier zijn en onze gasten persoonlijk ontvangen.

Hoe zou je het concept van Le Méridien omschrijven?

Als een restaurant waar het altijd feest is. Of het nou van een hoog, midden of laag niveau is, het maakt voor ons niets uit. Er is voor ieder wat wils! Zo kun je hier in de zomer voor een broodje carpaccio terecht, maar ook voor een kreeft of oesters met kaviaar. Verder zijn we al van vroeger uit gespecialiseerd in visgerechten en zijn we ons in de loop van de tijd ook gaan specialiseren in vleesgerechten. Daarnaast vinden we het belangrijk, dat onze gerechten van een goede kwaliteit zijn. Zo werken wij nauw samen met goede visleveranciers en slagers, die verse producten van een hoge kwaliteit leveren.

Wat zijn je toekomstplannen?

Mijn toekomstplan is om Le Méridien naar een hoger voetstuk te brengen, nog meer bekendheid te creëren, de kwaliteit waarborgen en de mensen waarmee ik werk in huis houden. Dit wil ik onder andere doen door mensen te inspireren, constant opzoek te gaan naar innovatieve gerechten en door klassieke gerechten terug te brengen op de kaart.

Wat maakt Le Méridien zo uniek?

In februari bestaan wij 25 jaar, wat we uitgebreid gaan vieren. Dus er komen wat leuke dingetjes aan!  We zijn hier trots op en het is dan ook erg mooi om te zien hoe in de jaren het publiek van de Korte Putstraat is veranderd. Zo kwam in het begin vooral een wat ouder publiek, maar zien we tegenwoordig dat de straat ook de jongeren aantrekt. Erg leuk om te zien, dat deze doelgroep in plaats van uit te gaan hier lekker komt dineren met vrienden.

 Wat gaan jullie doen met carnaval?

Voor carnaval gaan we altijd met de keuken een dag weg. Dat is altijd een dag waar we naar uitkijken. Zo zijn we vorig jaar naar Yerseke gegaan en hebben we oesters geraapt en kreeften gezocht, wat erg gezellig was. Daarnaast is tijdens carnaval onze zaak gesloten en hebben we een buitenbar voor ons pand staan. Dit is altijd een gezellige periode waar we als team erg naar uitkijken.

Wat vind je zo leuk aan de Korte Putstraat?

Het leuke aan de Korte Putstraat vind ik de gezelligheid en uitstraling. Daarnaast voel je echt de sfeer hier in de straat van het zien en gezien worden, wat het echt uniek maakt.  Verder vind ik de samenwerking met de andere zaken ook speciaal, zo zien we elkaar niet als concurrenten maar helpen we elkaar juist en drinken we weleens samen een borreltje. Dat vind ik ook erg bijzonder en maakt het ook extra leuk.

Le Méridien
Korte Putstraat 20,
5211 KP ‘s-Hertogenbosch.
073 612 22 26
www.le-meridien.nl
info@le-meridien.nl