Op bezoek bij: Eddy Voet

Op bezoek bij: Eddy Voet
januari 23, 2020 Korte Putstraat
In Op bezoek bij

Op bezoek bij:
Horecaondernemer Eddy Voet werkt al bijna 30 jaar in de horeca en is eigenaar geweest van diverse restaurants, onder andere van de Villa Fleurie in Rosmalen. 7 jaar geleden werd hij de trotse eigenaar van de Baron’s Lodge. Hij is een echte levensgenieter en gaat graag in zijn vrije tijd uiteten of lekker op vakantie in Marbella. Benieuwd naar zijn bijzondere verhaal? Lees dan verder!

Kan je een korte introductie geven over de Baron’s Lodge?
De Baron’s Lodge is een café op de hoek van de Korte Putstraat. Onze zaak is de entree, omdat het direct gelegen ligt aan de lange Putstraat. Onze gasten komen hier voornamelijk om elkaar in het begin van de avond te ontmoeten onder het genot van een gezellig drankje om vervolgens verder in de straat te gaan eten. Verder komen de gasten vaak na het eten terug om hier de avond af te sluiten met een lekker borreltje.

Wat is de reden dat je Baron’s Lodge hebt overgenomen?
Ik had hiervoor meerdere restaurants en dat was echt dag en nacht werk, omdat de zaken 7 dagen in de week geopend waren van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Op gegeven moment was ik opzoek naar iets anders en kreeg ik de mogelijkheid om deze zaak over te nemen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen, waar ik nog steeds erg blij om ben. De zaak heb ik helemaal hetzelfde gelaten op een paar nieuwe banken na, om de Baron’s Lodge zo authentiek mogelijk te houden.

Waarom heb je gekozen voor de horeca?
Ik ben echt in de horeca opgegroeid, omdat mijn ouders en broer al in deze branche zaten. Zo is mijn broer een hotel/restaurant begonnen in Gorinchem en hadden mijn ouders een aantal horecazaken. Mijn eerste horecazaak was de Lachende Gans. Daarna ben ik 4 andere horecazaken begonnen in Tiel, Leerdam, Rosmalen en Dordrecht. Leuk om te weten is dat ik een AGF opleiding heb gevolgd en op mijn 17de een groentezaak heb overgenomen. Hier liep ik namelijk stage en kwam te koop te staan toen ik klaar was. Deze heb ik na 4 jaar verkocht en toen ben ik verder de horeca ingegaan. 

Waaruit bestaan je werkzaamheden zoal?
Ik sta altijd achter de bar en ontvang ik de gasten en maak ik een gezellig praatje met ze. Verder doe ik ook de inkoop, ruim ik mee op en regel ik eigenlijk alles. We zijn namelijk een kleine zaak met een klein hecht team, die bestaat uit 3 personeelseden. Verder zijn we van dinsdag t/m zondag geopend van 15.00 uur tot sluit in de zomer en in de winter van 16.00 uur tot sluit.

Wat maakt de zaak zo uniek?
We zijn gevestigd in een mooi oud pand, waar het nostalgische gevoel echt naar boven komt en echt een gezellige sfeer heeft. Verder bestaat onze gemixte doelgroep uit gasten vanaf 25 jaar, maar ook uit  gasten die al 30-40 jaar in de straat komen. Het leuke is dat we bijna alleen maar vaste gasten hebben, waar we een goede band mee hebben. Zo komen er altijd op zaterdag een vaste groep gasten bestaande uit 30 personen, wat altijd erg gezellig is. Daarnaast hebben de vaste gasten ook eigen wijnglazen met hun naam erin gegraveerd. Dit glas is zo groot, dat als je zou willen een hele fles erin zou kunnen schenken. Verder verkopen we naast onze dranken ook  diverse borrelhapjes zoals bittergarnituren, bitterballen, kiphapjes, oude kaas, olijven, garnalen en pekingeend loempia’s. Daarnaast staat er op elke tafel zoutjes en gaan we altijd rond met kaas om de gasten te verwennen.

Organiseren jullie weleens thema-avonden?
We organiseren niet specifiek thema-avonden, maar doen we wel mee aan alle vaste evenementen in de straat, zoals bijvoorbeeld KP Proeft en carnaval. Verder houden we soms een besloten feest in de zaak, wat alleen mogelijk is op de zondagmiddag, zodat onze vaste gasten altijd nog bij ons terecht kunnen voor een lekker borreltje.

Wat vindt je zo leuk aan de Korte Putstraat?
De Korte Putstraat is een gezellige straat en trekt steeds meer gasten aan door het toerisme. Het leuke is dat er een mengeling van alles is, zowel qua zaken als gasten. Daarnaast is de straat gewoon erg gezellig en sfeervol. Onderling gaan de zaken ook erg goed met elkaar om en werken we ook vaak samen. Bijvoorbeeld als er een feestje in onze zaak is, verzorgt Brasserij Breton de hapjes, wat ontzettend fijn is.