Op bezoek bij Guido van Acht

Op bezoek bij Guido van Acht
januari 30, 2017 Korte Putstraat
In In de straat, Op bezoek bij

Op bezoek bij:
Guido van Acht, de 23-jarige leidinggevende bij Restaurant In den Zevenden Hemel. Hij is zes jaar geleden begonnen bij Restaurant In den Zevenden Hemel. In het eerste jaar als afwasser, daarna heeft hij twee jaar achter de bar gestaan en nu werkt hij inmiddels alweer drie jaar in de bediening. Sinds kort heeft hij een leidinggevende functie binnen het restaurant, waarin hij collega’s aanstuurt. Hij werkt drie tot vier keer per week naast zijn studie Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool.


 

Waar komt je passie voor Horeca vandaan?
Sinds mijn veertiende heb ik bij meerdere restaurants gewerkt. Ik ben ooit begonnen in de horeca als bijbaan, maar ik ben het steeds leuker gaan vinden. Het geeft een heel goed gevoel als gasten tevreden vertrekken en om gasten terug te zien komen. Dan weet je dat je iets goed gedaan hebt. Op dit moment studeer ik nog, maar ik vind horeca zo leuk dat ik overweeg hierin door te gaan. Uiteraard ga ik natuurlijk wel eerst mijn opleiding afmaken.

Waarom ben je bij Restaurant In den Zevenden Hemel gaan werken?
Ik ben ooit via een vriend van me terechtgekomen bij dit prachtige restaurant en inmiddels werk ik er alweer zes jaar met veel plezier. Je maakt hier zoveel leuke en mooie dingen mee en het werk is heel divers. Dat spreekt mij ontzettend aan!

Wat doe je als leidinggevende bij Restaurant In den Zevenden Hemel?
Als leidinggevende gaat het verder dan het uitserveren van gerechten en bezig zijn met de gasten. Als leidinggevende stuur ik collega’s aan en ben ik er verantwoordelijk voor dat alles goed verloopt in het restaurant. Het belangrijkste hierbij is en blijft natuurlijk dat onze gasten tevreden en blij naar huis gaan.

Wat is het leukste aan werken bij Restaurant In den Zevenden Hemel?
Allereerst komen er bij Restaurant In den Zevenden Hemel ontzettend veel leuke gasten uit allerlei verschillende doelgroepen. Jong tot oud is vertegenwoordigd in ons restaurant. Dat maakt het erg leuk en divers om hier te werken.

Daarnaast hebben we het als collega’s onderling ook erg gezellig. Hierdoor vliegen de dagen voorbij. Ook buiten werktijden zien we elkaar geregeld en zo doen we ook altijd mee aan de vele leuke horeca evenementen in de stad. We hebben laatst bijvoorbeeld nog meegedaan aan het Horeca Curling Toernooi, waarbij we een verdienstelijke tweede plaats hebben behaald!

Wat maakt Restaurant In den Zevenden Hemel uniek?
Bij Restaurant In den Zevenden Hemel staat service hoog in het vaandel. Zelfs als het heel druk is zorgen we ervoor dat dit niet ten koste gaat van onze service. We willen bijvoorbeeld altijd de jassen van onze gasten aannemen en dat deze ook weer klaarliggen voordat de gasten afrekenen. Ook willen we dat onze gasten snel bediend worden en niet te lang hoeven te wachten op de gerechten.

Verder serveren wij standaard een karaf met gekoeld water en een broodmandje met kruidenboter en een wisselende tapenade. Deze worden door ons aangeboden aan onze gasten om deze welkom te heten en alvast te bedanken voor hun bezoek aan de zaak. Dit zijn enkele voorbeelden van dat extra beetje service dat we graag bieden en waardoor onze gasten vaak terugkomen. En natuurlijk is het ook leuk dat veel van onze gasten dan ook tijdens de carnaval weer bij ons terugkeren!

Embleem door: Joost van der Schoot – www.joostvanderschoot.com

Werk je ook dit jaar weer met carnaval?
Ja, ook deze carnaval ben ik weer van de partij. Gedurende zes dagen vormen we een hecht team bestaande uit een mooie mix van jong en oud. We werken heel de carnaval met hetzelfde team en gaan er met z’n allen voor.

Op dinsdag starten we altijd met de grote verbouwing. Dan wordt de hele zaak leeggehaald en worden er platen op de vloeren en tegen de muren gezet, zodat In den Zevenden Hemel na carnaval nog steeds hemels is. Vervolgens kleden we het aan naar het jaarlijkse thema. Dit jaar ‘Oeteldonk, daor zit meziek in’. Donderdagochtend starten we dan met het evenement ROET KortePut. Er volgen natuurlijk een aantal drukke dagen, maar deze zijn erg leuk en gezellig. Het is vaak net zo leuk als zelf op stap gaan met carnaval. Op woensdagavond sluiten we het als carnavalsteam traditiegetrouw af met een gezellig diner met het hele team.

Tijdens carnaval staat de gehele straat zes dagen lang vol. Er staat dan ook altijd een DJ Booth op ons terras. Dit is ieder jaar hartstikke gezellig! Soms is het zo druk in de straat dat we cool down momenten inlassen, zodat het publiek zich weer een beetje verspreid. Dit doen we ook om de veiligheid in de straat te garanderen. In overleg met de stichting zorgen we er ook voor dat de muziek op de juiste tijd uitgaat, om mogelijke overlast voor de omgeving zo laag mogelijk te houden.

Hoe is het om in de Korte Putstraat te werken?
Het is erg leuk om in deze straat te werken. De straat leeft echt. Dit is nog meer het geval in de zomer, als alle mensen buiten op het terras zitten. Tussendoor hebben we dan nog leuke evenementen, zoals het komende carnaval. Dit maakt werken in de Korte Putstraat ook erg afwisselend. Het is ook leuk dat er zoveel oude bekenden langskomen, zoals oud-collega’s, of oud-klasgenoten van school die je al heel lang niet hebt gesproken. Je komt iedereen wel weer een keer tegen in de straat. Daarnaast heb ik tegenwoordig ook steeds meer contact met collega’s van andere zaken. Zo doen we jaarlijks mee aan het curling toernooi en het softbaltournooi voor horecaondernemingen in’s-Hertogenbosch.

Wat vind je zo leuk aan de Korte Putstraat ?
Ik denk dat de diversiteit deze straat zo leuk maakt. De straat is een trekpleister voor heel veel verschillende mensen, zowel voor Bosschenaren als voor toeristen en voor jong en oud. Wat ook erg leuk is, is de afwisseling tussen kroeg en restaurant. Je kunt vóór het diner even ergens borrelen en na het diner kun je nog ergens terecht voor een afzakkertje. Je kunt eigenlijk van 10 uur ‘s ochtends tot 4 uur nachts wel ergens in de straat terecht. Daarnaast is de Korte Putstraat natuurlijk ook gewoon erg sfeervol en gezellig.

Wat zijn de verwachtingen voor Restaurant In den Zevenden Hemel?
Er staan voor het komende jaar een hoop leuke en nieuwe evenementen in de agenda. Tegenwoordig mogen steeds meer winkels ook een drankje en een hapje serveren. Daarom vinden we het erg belangrijk om onszelf te blijven onderscheiden. Zo creëren we een stukje beleving voor onze gasten en houden we ze betrokken bij de zaak.

We zijn dagelijks druk bezig om de gerechten op onze menukaart te verbeteren en proberen de sfeerbeleving van gasten nog verder te vergroten. Zo zijn we op dit moment druk bezig met het uitbouwen van de lunch en borrel binnen ons restaurant.


Wat verwacht je van jezelf bij Restaurant In den Zevenden hemel?
We hebben de laatste tijd veel nieuwe collega’s aangenomen en ik heb heel veel zin om met dit team aan de slag te gaan en weer mooie nieuwe stappen te maken om ons restaurant nog hemelser te maken!

In den Zevenden Hemel,
Korte Putstraat 13-17,
5211 KP ‘s-Hertogenbosch
073-6901451
www.indenzevendenhemel.com 
info@indenzevendenhemel.nl