Op bezoek bij: Josh van Bers

Op bezoek bij: Josh van Bers
mei 12, 2019 Korte Putstraat
In Op bezoek bij

Op bezoek bij: Josh van Bers!

Deze gepassioneerde chefkok is 26 jaar, geboren in Den Bosch en opgegroeid in Maaskantje. Hij heeft een echte passie voor de horeca vanaf kleins af aan en heeft veel kennis en ervaring opgedaan tijdens zijn koksopleiding aan de Rooi Pannen in Eindhoven en zijn eerdere werk in diverse horecazaken. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan vooral verder!

Waar komt je passie voor de horeca vandaan?

Van jongs af aan heb ik al een passie voor de horeca gehad. Zo wist ik al vanaf de basisschool dat ik kok wilde worden en heb ik na mijn middelbare school de opleidingen; basis kok, zelfstandig kok en gespecialiseerde kok gevolgd aan de Rooi Pannen in Eindhoven, waar ik veel van heb geleerd. Voor mijn opleiding heb ik als leerling kok gewerkt bij Zoetelief, Sense, Restaurant Cordial en Coquille, dat toentertijd op de markt in Den Bosch gevestigd was en het tv programma heeft gewonnen van Herman Den Blijker met “Mijn tent is top”. Na mijn opleiding heb ik een nieuw restaurant meegeholpen met opstarten en ben ik hier terecht gekomen.

Waarom ben je hier gaan werken?

Ik ben hier gaan werken, omdat het concept me erg aansprak. Zo houd ik echt van de wereldse keuken en de vrijheid die het geeft. We hoeven hierdoor niet in kaders te denken, maar kunnen alle kanten opgaan waarbij The Sky The Limit is. Verder ben ik hier terechtgekomen, doordat ik benaderd ben door Anass, de zoon van eigenaresse Fouzia. We kennen elkaar namelijk van de middelbare school. Vervolgens ben ik in gesprek gegaan en ik was meteen onder de indruk van de nieuwe Bistro, die vorig jaar in februari geopend is. Het leuke aan de Borage is dat ik zelf veel leer van de wereldse keuken en we veel nieuwe gerechten en smaken uitproberen. 

Wat zijn je toekomstplannen?

In de toekomst zou ik het liefste een eigen horecazaak willen beginnen in Den Bosch, waar al mijn bekenden zijn. Op welk niveau weet ik nog niet precies, vandaar dat ik ook voor deze stap heb gekozen om te kijken hoe het is om op dit niveau te werken. Verder zou ik dan graag de keuken aan een chef willen overdragen, zodat ik me dan helemaal kan focussen op het ondernemerschap. 

Hoe groot is het team?

Ons gezellige team bestaat uit 20 personeelsleden in de bediening en 4 afwassers. Verder staan we met 5 man sterk in de keuken, waaronder 2 leerlingen. Iedereen kan het goed met elkaar vinden en we doen graag een drankje na werktijd.

Wat zijn je werkzaamheden?

Ik sta voornamelijk aan de warme kant en help de koude kant indien nodig. Verder regel ik alles wat met de keuken te maken heeft, doe ik de bestellingen, controleer ik de HACCP en stuur ik het keukenteam aan.  

Hoe zou je het concept van Bistro Borage omschrijven?

Als een werelds concept in een gezellige Bistro setting, waarbij onze verfijnde gerechten zowel in uitstraling als smaak mooi en verzorgd zijn. Verder werken we hier per land. Dit houdt in dat elk gerecht uit een bepaald werelddeel komt dat ons geïnspireerd heeft en waar wij een eigen draai aan hebben gegeven. Tegenwoordig is reizen erg populair en willen we onze gasten weer even terugnemen naar hun bijzondere reis door onze gerechten of juist kennis laten maken met een bepaald land. Verder is ons concept uniek, wat ons van de rest onderscheidt.

Wat zijn de verwachtingen voor dit jaar?

We willen graag verder groeien in naamsbekendheid en meer gasten verrassen met onze culinaire wereldse gerechten door middel van Social Media. Verder zijn we constant bezig om onze zaak te verbeteren en komen we vaak bijeen om te evalueren.

Organiseren jullie thema avonden?

We organiseren op dit moment niet echt thema avonden. We willen dit wellicht in de toekomst wel gaan doen. Ook doen we mee aan de evenementen in de straat, zoals bijvoorbeeld KP Proeft. Zo maken we altijd een uniek gerecht, dat aansluit op ons werelds concept. Verder hebben we een private dining gedeelte, waar veel mogelijk is voor gezelschappen tussen de 8-12 personen. Deze ruimte kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor vergaderingen, verjaardagen en bedrijfsuitjes.   

Wat vindt je zo leuk aan de Korte Putstraat?

Vooral de gezelligheid in de straat en de warme uitstraling. Verder is het een bekende straat en gaan de zaken onderling goed met elkaar om. Zo zien we elkaar niet als concurrenten, maar meer als collega’s en helpen we elkaar graag.

Bistro Borage
Korte Putstraat 9
5211 KP ‘s-Hertogenbosch
073 613 2828
www.bistroborage.nl
info@bistroborage.nl