Op bezoek bij: Menu-et

Op bezoek bij: Menu-et
september 9, 2016 Korte Putstraat
In In de straat, Op bezoek bij

Op bezoek bij..!
Paul Diekman & Chantal Kooreneef, eigenaren van Restaurant Menu-et.

In het kleinste restaurant van de straat kijk je direct je ogen uit. Een authentieke Franse sfeer die de achtergrond van de eigenaren doet vermoeden. Paul heeft lange tijd in Frankrijk gewoond en daar zijn eigen Chambres et table d’hôtes gevoerd, maar ook het muzikale verleden van beide eigenaren heeft een prominente plek gevonden in het hart van de zaak. Een piano en microfoon waarop zij iedere avond in het weekend Franse Chansons ten gehore brengen. Het repertoire omslaat het gehele spectrum van een vrolijke noot tot een emotioneel spektakelstuk. Menu-et is hun theater.

1462733_632799973432310_1005234697_o-2

Waarom Menu-et?
Ons hart, passie en liefde bracht ons dit restaurantje. We zijn Menu-et begonnen om ervaringen uit ons verleden samen te voegen in een avondvullende theatrale beleving. Wij willen de gast niet zomaar een mooi gerecht voorzetten, maar voor deze gast een echte avond uit verzorgen, een avondje vakantie. Het is de reden dat wij niet werken met de zogenoemde “shifts”, maar dat iedere gast gewoon de gehele avond kan blijven zitten en genieten. Hierdoor loopt ons restaurant meestal pas wat later op de avond vol, maar deze keuze hebben we bewust gemaakt, zodat de gasten zich bij ons thuis kunnen voelen. Tijdens de avond verzorgen wij live muziek om zo de Franse en huiselijke sfeer van onze zaak te omlijsten. Paul vertelt: “Chantal is een fantastische zangeres die jaren in het Brabant Koor gezongen heeft en zelf heb ik een muzikaal theatraal verleden als pianist van onder andere Willem Nijholt en Marco Bakker. In Menu-et heb ik het voorrecht om Chantal muzikaal te mogen begeleiden.”

Het resultaat is een grote groep met vaste gasten die terug blijven komen. Wij noemen onze gasten standaard bij naam en kennen de meeste van hen intussen al vele jaren.

Wat maakt Restaurant Menu-et uniek?
Chantal zegt: ”We zijn het kleinste restaurant in de straat, waarin iedere avond bekende Franse Chansons te horen zijn. Ons interieur is uniek en echt Frans en zelfs na meerdere bezoeken is er altijd nog wat nieuws te zien. In ons restaurant hangen afbeeldingen van onze eigen familie en de zaak is dus echt een onderdeel van ons leven. We krijgen super veel energie van onze gasten en het komt dan ook iedere avond voor dat mooie diners uitlopen in gezellige avonden. Gasten komen bij ons binnen en kunnen de gehele avond genieten en hoeven niet op een bepaalde tijd weg.

Paul: “ Wij proberen de gasten te verrassen met de intimiteit en sfeer van ons restaurant. Gasten blij maken met een unieke ervaring en deze af en toe uit balans brengen door onverwachte opmerkingen en verrassende gerechten. Alles wordt met zorg, passie en liefde gedaan en het is oprecht, waardoor een avond Menu-et een blijvende herinnering is.”

13466360_1095598160485820_2265094940227310780_n

Het mooiste gerecht op jullie menukaart?
Wij zijn gezegend met onze fantastische chef-kok Boy van den Eng, die in het verleden gewerkt heeft bij La Rive en bij de Kersentuin in Amsterdam. Hij maakt schitterende gerechten en bij ons creëert hij wekelijks unieke verrassingsmenu’s die wij uitserveren aan onze gasten. We vertellen na iedere gang pas wat gasten allemaal gegeten hebben. Het proeven van de gerechten staat bij ons voorop. Wederom een stukje extra beleving voor de gast. Het spel van welke ingrediënten zitten er allemaal in dit gerecht maakt dat mensen het eten anders gaan beleven en zich meer bewust zijn van de smaak en verfijning van hun diner. We werken daarom met verse ingrediënten en hebben bijvoorbeeld lang gezocht naar een groenteboer die zelfs op zondag verse producten komt leveren, zodat onze gerechten altijd perfect tot hun recht komen en bijdragen aan de sfeerbeleving.

Sinds kort zijn jullie tevens Erkend Leerbedrijf?
Inderdaad! Wij zijn zeer trots dat we deze erkenning hebben kunnen krijgen. Boy van den Eng is nu erkend Leermeester. Een fantastische prestatie en omdat hij uitblinkt in het  begeleiding geven in de keuken, kan hij leerlingen onder zijn culinaire vleugels nemen, waardoor het ook voor onze leerlingen een leuke en leerzame beleving is om bij Menu-et te werken.

sbb

Muziek speelt een belangrijke rol bij jullie in de zaak. Is er een favoriet nummer?
We passen de muziek en de Chansons die we zingen meestal per avond aan op de sfeer die er op dat moment in onze zaak heerst. Het loopt dus zeer uiteen van gevoelige nummers tot vrolijke meezingers, maar een nummer dat altijd enthousiast wordt ontvangen is toch wel: Non Non Rien N’a Changé van de Poppys. Dan zingt iedereen altijd mee!

Wat is het leukste aan het werken in de Korte Putstraat?
Het leuke aan werken in de Korte Putstraat is dat je even een avondje in het buitenland zit. De diversiteit van het buitenland vind je hier terug in deze prachtige straat midden in ’s-Hertogenbosch en dat trekt heel erg aan. Zo’n straatje als dit heb je nergens anders in Nederland.

12936768_10154224747773690_4733006609457960550_n

Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?
Zo lang we het leuk vinden gaan we door en blijven we onze gasten met veel plezier ontvangen en vermaken. Wellicht dat we in de toekomst weer iets in de muziek gaan doen, maar voor hetzelfde geld zitten we hier over tien jaar nog. Zolang we het leuk blijven vinden gaan we ermee door.

Contact
Korte Putstraat 24
5211 KP ‘s-Hertogenbosch
E-mail: info@menu-et.nl
Tel.: 073 – 612 8002
Web: www.menu-et.nl