Op bezoek bij Nikki van Zoetelief

Op bezoek bij Nikki van Zoetelief
juli 15, 2018 Korte Putstraat

Op bezoek bij:
Ik ben Nikki, 27 jaar oud en werk al iets meer dan vijf jaar bij Zoetelief. Als parttimer ben ik hier begonnen en sinds twee jaar ben ik doorgegroeid tot bedrijfsleidster. Ik kom oorspronkelijk uit Elshout, maar ben in Den Bosch gaan wonen. Daarnaast heb ik vroeger altijd als bijbaan in de horeca gewerkt bij een grand café in Drunen. Toen ik in Den Bosch ging wonen, wilde ik iets in de buurt zoeken en toen ben ik bij Zoetelief binnengerold. Wat me nog altijd super goed bevalt!

Wat zijn je toekomstplannen?
Voor nu heb ik het nog erg naar mijn zin bij Zoetelief en wil ik dan ook hard meewerken aan het uitvoeren en verbeteren van ons concept en mijzelf blijven ontwikkelen en verbeteren. Maar soms dromen over het ooit hebben van een eigen zaak dat doe ik stiekem ook wel.

Wat vind je leuk aan het werken bij Zoetelief?
Werken bij Zoetelief is heel divers en nooit saai. Iedere dag is anders en elk seizoen heeft weer zijn charmes, zo heb je het terrasseizoen met mooie zomeravonden in een drukke straat en de winter periode brengt weer die knusse gezelligheid met bijvoorbeeld veel high tea’s en een zaterdagavond DJ. Ook maken we deel uit van evenementen zoals Jazz in Duketown, Bourgondisch Den Bosch, KP Proeft en ons eigen Oud en Nieuw feest.

Ook natuurlijk een leuk team met fijne collega’s en de kansen die ik heb gekregen om door te mogen groeien maken het erg leuk voor mij om bij Zoetelief te werken.

Wat zijn je werkzaamheden?
Ik ben verantwoordelijk voor alle dagelijkse taken, maak roosters voor de bediening, woon managementvergaderingen bij, behandel klachten, stuur collega’s aan en loop voor 100% mee op de vloer, waar ik bestellingen opneem, tafels afruim of met dienbladen rondloop. Dat vind ik overigens ook het leuke aan werken bij Zoetelief, omdat de leidinggevenden niet boven het team staan met hun armen over elkaar, maar ook echt operationeel meewerken. Daarnaast vind ik het juist leuk om op de vloer te staan en contact met onze gasten te hebben. Verder ben ik er verantwoordelijk voor dat het hele team gemotiveerd is, trainingen krijgt en op de hoogte is van alledaagse ontwikkelingen in het bedrijf, zodat we met z’n allen met de neus dezelfde kant op staan. Zo gaan we bijvoorbeeld deze week beginnen met de nieuwe cocktailkaart en geven we cocktailtrainingen aan het personeel.

Wat is de specialiteit van Zoetelief?
Ik denk niet dat er een specifieke specialiteit is waar wij ons op focussen, maar dat ons diverse aanbod juist onze specialiteit is. Zoetelief trekt een heel breed publiek en speelt op allerlei behoeftes in. Of je nu komt voor een kopje koffie met patisserie, een snelle of juist uitgebreide lunch, je babyshower viert met een high tea, graag dineert met mooie wijnen van onze wijnkaart, op zaterdag- of zondagochtend op je gemakje komt ontbijten of tot ‘s avonds laat wil borrelen met gave cocktails en lekkere hapjes van onze barfood kaart. Echt zo’n beetje alles kan bij ons! Wat ook een sterk pluspunt aan Zoetelief is is onze vide, deze ruimte leent zich perfect voor grote groepen en vergaderingen. Erg leuk om met een grote groep bijvoorbeeld een standing dinner te doen. Over alles wat we doen wordt goed nagedacht en wordt met veel liefde door ons team aangeboden aan onze gasten. Mochten gasten tips of andere feedback hebben dan luisteren wij heel graag en doen hier ook echt iets mee.

Hoe is het Zoetelief Team?
In de bediening werken 7 fulltimers en ongeveer 20 parttimers, waarvan er veel nog op school zitten of studeren. De keuken heeft fulltime medewerkers en een aantal leerlingen, in totaal ongeveer 10 personen. Ook hebben we natuurlijk poetsers, een klusjesman, afwassers en zelfs een kantoormedewerker voor de sales! Samen met de eigenaren Roel, Roel en Mayke zijn we best een groot team. Veel collega’s vinden het dan ook gezellig om bij Zoetelief te werken. Na werktijd zoekt iedereen elkaar vaak op en dat is leuk om te zien!

Verder hebben we een hele fijne en unieke samenwerking met onze collega’s van Roels en Côte. Zo kan het wel eens zijn dat er koks bij elkaar in de keuken bijspringen en zie je op de vloer misschien wel eens een medewerker van een van onze andere bedrijven meehelpen.

Waarom ben je bij Zoetelief gaan werken?
Toen ik in Den Bosch ging wonen wilde ik hier ook gaan werken. Ik werd door een bekende van Roel en Roel en mijzelf getipt om bij Roels te solliciteren. Dat heb ik toen meteen gedaan. Ik kreeg de reactie dat ze bij Roels voorzien waren, maar bij Zoetelief nog personeel nodig hadden. Zodoende ben ik op gesprek gekomen en direct aan de slag gegaan.

Wat maakt het restaurant uniek?
Ik denk ons hele aanbod. Zo kunnen gasten hier ’s ochtends ontbijten, ’s middags lunchen en ’s avonds dineren en borrelen. Daarnaast bieden we ook arrangementen aan, zoals een High Tea of High Wine. Verder hebben we in de winterperiode op elke zaterdagavond een DJ na het diner. Echt uniek ook is onze kelder die samen met Roels en Côte 3 keukens op een rij heeft en 1 afwasstraat voor alledrie de zaken.

Wat zijn de verwachtingen voor Zoetelief?
Gasten blijven verwennen en hopelijk verassen. Wij zijn een bedrijf dat nooit stil staat en zijn constant bezig met vernieuwing en ontwikkeling, zowel in producten als in interieur en team. Zo hebben we laatst ons overdekte achterterras een make-over gegeven, hebben we een aantal nieuwe cocktails geïntroduceerd en draaien we momenteel een lunch- en dinerkaart met onze meeste populaire gerechten van de afgelopen 10 jaar. De perfecte menukaarten om ons 10 jarig jubileum mee te vieren!

Wat vind je leuk aan de Korte Putstraat?
De Korte Putstraat geeft je echt een vakantiegevoel en het is een hele bijzondere plek om te komen. De straat trekt veel Bosschenaren en toeristen aan. Verder is het contact met de andere zaken en het personeel ook erg gezellig, wat het extra leuk maakt om in deze straat te werken.


Zoetelief,
Korte Putstraat 10,
5211 KP ‘s-Hertogenbosch
073-6911430
www.zoetelief.nu 
info@zoetelief.nu