Op bezoek bij Jessie van de 7evenden Hemel

Op bezoek bij Jessie van de 7evenden Hemel
december 9, 2018 Korte Putstraat
In In de straat, Op bezoek bij

Op bezoek bij: Jessie Helsen van de 7evenden Hemel, ik ben 28 jaar, geboren in Den Bosch en ik werk al vanaf mijn zestiende fulltime in de horeca. In het eerste jaar heb ik hard gewerkt bij De Meierijsche Kar en uiteindelijk heb ik een half jaar in het buitenland gewerkt. Daarna ben ik naar Van Der Valk gegaan in Vught, waar ik 3 jaar intern heb gewerkt en een interne opleiding heb gedaan als gastvrouw, die ik uiteindelijk met een versneld traject heb afgerond. Daarna Artisan en vervolgens ben ik bij de 7evenden Hemel terecht gekomen, waar ik sinds 2,5 jaar werk als Chef bediening. Verder sport ik graag in mijn vrije tijd (als ik er tijd voor heb) en ben ik graag bij mijn familie of ga ik naar het terras.

Waar komt je passie voor de horeca vandaan?

Vanaf de middelbare school wilde ik altijd al in de Horeca werken. Daar kreeg ik te horen, dat ik meteen kon doorstromen naar een MBO vervolgopleiding, waarin horeca trainingen werden gegeven. Uiteindelijk heb ik besloten om dat niet te doen en ben ik een jaar Mode Commercie gaan doen. Achteraf bleek dat niks voor mij te zijn en ben ik fulltime in de horeca gaan werken.   

Hoe groot is het team van de 7evenden Hemel?

In totaal werken hier 53 man, waarvan er ongeveer 35 personeelsleden in de bediening werken. Zo’n groot team maakt het werk leuk, omdat je veel collega’s hebt! Onderling gaan we namelijk allemaal heel erg goed met elkaar om, ontstaan er veel relaties en goede vriendschappen en ondernemen we veel leuke dingen samen. Zo doen we bijvoorbeeld met zijn allen mee aan het horecasoftbaltoernooi en drinken we altijd na werktijd een drankje om met zijn allen de dag door te nemen, wat erg goed werkt voor de teamspirit. Verder gaan we altijd met zijn alle eten op eerste kerstdag, waarbij iedereen een 3 gangen kerstmenu krijgt. Dit is altijd erg gezellig, omdat we als 1 familie bij elkaar zijn! Daarnaast hebben we op oudejaarsdag altijd een borrel, waar onderscheidingen worden uitgedeeld, zoals de gouden engel voor de medewerker van het jaar en de gouden klok voor de medewerker die het meest punctueel is of juist niet!

Wat is er zo leuk aan het werken bij de 7evenden Hemel?

Eigenlijk alles! Ik ben erg gek op mijn werk en we hebben hele leuke diverse gasten door het toerisme in de straat. Daarnaast hebben we ook veel vaste gasten, waar ik een leuke band mee heb. Zo ben ik bijvoorbeeld vorige maand op vakantie naar Vietnam geweest en hebben vaste gasten voor mij een landkaart uitgeprint met Vietnamese dongs erbij, superleuk! Daarnaast mijn collega’s, waar ik het allemaal heel goed mee kan vinden.

Waaruit bestaan je werkzaamheden zoal?

Ik draai altijd mee op de vloer, want dat vind ik ook het leukste om te doen. Verder stuur ik het personeel aan, doe ik de bestellingen, werk ik deels mee aan de social media van de zaak en geef ik wijntrainingen en verkooptrainingen. Deze trainingen geef ik met veel plezier, omdat ik het leuk vind om het personeel tips en tricks te geven. Daarnaast heb ik een passie voor wijnen en helpt mijn bedrijfsleider, die als vinoloog is afgestudeerd, mij deze trainingen te geven.

Wat zijn je toekomstplannen?

Uiteindelijk wil ik graag een eigen zaak, wat vergelijkbaar zou zijn met de 7evenden Hemel qua service. Hier staat bijvoorbeeld de gastenbeleving hoog in het vaandel en vinden we het belangrijk dat onze gasten zich op en top welkom voelen. Hier sta ik volledig achter en dit wil ik later ook meenemen naar mijn eigen zaak.

Wat maakt de 7evenden Hemel zo uniek?

Dat we altijd bezig zijn met groeien. Zo hebben we het afgelopen jaar ons concept veranderd en een nieuw logo en huisstijl gekregen. Verder zijn we op dit moment druk bezig met een nieuwe keuken. Dit wordt een open keuken met een chef’s table, waarbij gasten aan tafel kunnen zitten bij de keuken. Hiermee zullen we één van de eerste zaken zijn in de Korte Putstraat, die een chef’s table heeft en kunnen we op deze manier de beleving van onze gasten nog verder verbeteren.

Wat is de doelgroep van de 7evenden Hemel?

Onze doelgroep is erg wisselend. Zo trekken we bijvoorbeeld het jonger publiek steeds meer aan in vergelijking met 2,5 jaar geleden, maar hebben we ook veel vaste gasten. De meeste hiervan komen al sinds het begin van de 7evenden Hemel, wat 28 jaar geleden is. Dit vinden wij erg belangrijk en willen we graag in stand houden. Om deze reden hebben we een goede mix van personeelsleden, waarbij de jongste 16 is en de oudste 51 is, zodat al onze gasten zich thuis voelen, we nieuwe vaste gasten aantrekken en onze oude vaste gasten in stand houden!

Organiseren jullie ook thema-avonden?

We organiseren thema middagen. Zo hebben we bijvoorbeeld al drie keer in de middag modeshows georganiseerd met een vier gangen menu erbij. Dit vinden we erg leuk om te doen en daar krijgen we veel positieve reacties op. Verder hebben we afgelopen Januari een groot Nieuwjaars evenement georganiseerd om ons nieuwe concept te presenteren, wat erg leuk was! Daarnaast hebben we in november een mooi evenement gehad: High Art and Fashion meets Food and Make Up! Tijdens dit evenement werden er schilderijen gepresenteerd van een kunstenaar, vond er een modeshow plaats vanuit Symfony Mode en heeft Mari van de Ven de make up gedaan. Op deze manier proberen wij ons te onderscheiden t.o.v. andere restaurants en werken we graag samen met andere Bossche bedrijven om elkaar te versterken!

Wat doen jullie met kerst?

We zijn alle dagen geopend, waarbij we op kerstavond en tweede kerstdag open zijn voor lunch en diner en op eerste kerstdag voor diner. Verder hebben we twee zitten; van 16.00 – 20.00 uur en van 20.30 – 01.00 uur, waarbij er een keuze gemaakt kan worden tussen een kerstmenu of à la carte. Men heeft dan 4 uur de tijd om gezellig hun kerstdiner te vieren. Gasten kunnen hiervoor telefonisch reserveren via: 073 690 1451 of via onze website.

Wat vind je zo leuk aan de Korte Putstraat?

Vooral de sfeer die hier in de straat hangt. Als je hier bijvoorbeeld aankomt zitten alle terrassen vol en staan er altijd gezellige lampjes aan. Daarnaast gaan de zaken onderling goed met elkaar om en is het altijd erg gezellig. Verder organiseert de straat ook vaak evenementen, zoals Jazz en Duketown, 11-11, Carnaval en KP Proeft, wat ook heel erg leuk is!

 

Wat zijn de verwachtingen voor de 7evenden Hemel?

De open keuken met chef’s table! Daarnaast gaan we halverwege maart open voor het ontbijt om meer gasten aan te trekken in de ochtend en om meer in te spelen op de zakelijke markt.

7 evenden Hemel
Korte Putstraat 13-17,
5211 KP ‘s-Hertogenbosch
073 690 1451
www.7evendenhemel.nl
info@7evendenhemel.nl