Op bezoek bij Mike van Roels

Op bezoek bij Mike van Roels
november 12, 2018 Korte Putstraat
In In de straat, Op bezoek bij

Op bezoek bij: Mike van Roels. Op mijn 17begon ik in de bediening en ben inmiddels 11 jaar werkzaam bij deze mooie zaak, waarvan ik al 2 jaar de functie van bedrijfsleider vervul binnen de Roels. Verder kom ik oorspronkelijk uit Helvoirt en heb ik gesport en op de middelbare school gezeten in Vught. Later ben ik in Den Bosch komen wonen.

Waar komt je passie voor de horeca vandaan?
Op mijn vijftiende werkte ik al in een kroeg (De Gompie) en ben ik na 2 jaar bij Roels gaan werken, omdat een aantal vrienden van mij hier werkzaam waren. Aangezien studeren niet mijn ding was, ben ik na de middelbare school een halfjaar naar Mallorca gegaan om daar te werken. Daar heb ik eigenlijk vooral geleerd hoe het niet moest. Verder zijn mijn vrienden, waarvoor ik bij Roels kwam werken, inmiddels ergens anders werkzaam. Zowel binnen als buiten de horeca. Maar daar heb ik gelukkig heel veel leuke en waardevolle collega’s voor teruggekregen.

Hoe groot is het team van Roels?
Bij Roels hebben we een vrij groot team bestaande uit 50 man, waarvan er 30 in de bediening staan. Zo werken we op een zaterdag met 20 man in verschillende shifts, omdat we dan open zijn van 11.00 tot 04.00 en lunch, diner en een stapavond draaien.  Verder hebben we één bedrijfsleider, twee floormanagers en een eerste medewerker bediening, die ook afsluiten.

Wat is er zo leuk aan het werken bij Roels?
We hebben een gezellig en jong team en doen vaak leuke dingen met elkaar. Naast het gezamenlijke personeelsfeest met Côte, Zoetelief en Lokaal 1650 hebben we nog een BBQ, die een collega organiseert. Verder gaan we met de medewerkers naar Guus Meeuwis en wordt er natuurlijk regelmatig samen geborreld. Dit zorgt ervoor dat we het op de vloer leuk hebben samen met als voordeel dat de medewerkers lang werkzaam blijven binnen Roels. Daarnaast wordt dit ook door de gasten opgemerkt, wat erg belangrijk is.

Waaruit bestaan je werkzaamheden zoal?
Ik heb een aantal vaste dagen op de vloer en tijdens dal momenten ga ik naar kantoor. Wanneer ik op kantoor ben, maak ik roosters, heb ik afspraken met vertegenwoordigers en houd ik me bezig met aankomende evenementen.Deze combinatie trekt me heel erg aan.
Ik zou écht niet acht uur achter een computer kunnen zitten.

Wat zijn je toekomstplannen?
Mijn doel is om uiteindelijk voor mezelf te beginnen of samen met Roel en Roel. Die kansen zijn er hier gelukkig, maar voorlopig ben ik als bedrijfsleider nog zeer tevreden.Verder wil ik graag, als ik voor mezelf zou beginnen, ook een combinatie willen doen van eten en drinken.

Wat maakt Roels zo uniek?
Vooral de sfeer en de uitstraling van de zaak. We proberen het hier laagdrempelig te houden, zodat gasten het gevoel krijgen dat ze thuiskomen. Daarnaast is onze afwisseling ook aantrekkelijk. Zo kunnen de gasten in de middag voor een paar euro een lekker broodje eten, ‘s avonds dineren en daarna met vrienden een lekker biertje komen drinken. Verder maken we er echt een feestje van, hebben we veel vaste gasten en zijn we het enige eetcafé in de straat.

Wat is de doelgroep van Roels?
Onze doelgroep is heel breed en bestaat echt uit jong en oud! Ook komen hier vaak stelletjes na het shoppen snel een hapje eten. Verder is ons publiek tijdens de stapavonden 21+.

Organiseren jullie ook thema-avonden?
We hebben niet echt avonden met een thema, maar wel livemuziek elke laatste vrijdag van de maand (buiten de vakantieperiode). Dit trekt altijd heel veel leuke mensen aan en de sfeer is fantastisch. Zo kunnen de gasten bijvoorbeeld hun favoriete plaatje aanvragen, die vervolgens gespeeld wordt achter de drums en piano.

Wat vind je zo leuk aan de Korte Putstraat?
Ja, wat is er niet leuk aan de Korte Putstraat? Loop maar eens door de straat heen, het voelt alsof je op vakantie bent en in Spanje over de boulevard loopt. Verder denk ik dat je in Nederland geen tot weinig straten hebt met deze uitstraling. Daarnaast is een groot pluspunt dat de ondernemers veel samendoen. Zo hebben we bijvoorbeeld een aantal keer per jaar ons eigen evenement: Korte Putstraat Proeft en hebben we samen met ’t Pantoffeltje de nieuwe haring aangeboden aan al onze gasten. Als laatste pakken we natuurlijk groots uit met z’n allen met Carnaval en in het bijzonder ROET Korte Put.

Wat zijn de verwachtingen voor Roels?
We zijn al enige tijd druk bezig met de verbouwing, waarbij we onze keuken naar beneden hebben verplaatst. Eerst hadden we namelijk een heel klein keukentje op de eerste verdieping. Sinds Roel en Roel de Sushi Lounge hebben overgenomen en hebben veranderd in Côte, hadden we de mogelijkheid om een gehele nieuwe keuken beneden te creëren. Deze bevindt zich tussen die van Côte en Zoetelief in en zijn allemaal aangesloten aan één wasstraat, die de keukens in verbinding brengt. Supergaaf en heel uniek! Het is zelfs voor de nieuwsgierige gasten mogelijk om een rondleiding te krijgen, zodat zij ook kunnen zien waar en hoe we alles voor hen bereiden. Overigens hebben we door de verbouwing de bovenverdieping kunnen uitbreiden met 30 zitplaatsen. Deze ruimte kunnen we zelfs afsluiten met een schuifdeur voor vergaderingen, diners en borrels. Ideaal!

Ook zo nieuwsgierig naar onze keuken? Kom gerust binnenlopen.

Roels
Korte Putstraat 6,
5211 KP ‘s-Hertogenbosch
073-6900057
www.roels.nu 
info@roels.nu