Op bezoek bij Peter van ‘t Pantoffeltje

Op bezoek bij Peter van ‘t Pantoffeltje
augustus 13, 2018 Korte Putstraat
In In de straat, Op bezoek bij

Kan je een korte introductie geven over ‘t Pantoffeltje?
‘t Pantoffeltje bevindt zich in de Korte Putstraat op nummer 11 en heeft heel toepasselijk de postcode 5211 KP. Het pand komt uit 1672 en was op dat moment het koetshuis van de familie Laman-Trip. Deze bekende familie was fabrikant van huisschoenen of te wel pantoffels, vandaar dat het café de naam ‘t Pantoffeltje draagt. In 1972 is het koetshuis een donkerbruin café geworden met veel katholieke tinten erin, zoals een vloer, lambrisering, bar en trap rechtstreeks uit de kerk. Deze zijn er nog steeds en daar ben ik erg trots op!

Wat is de reden geweest dat je ’t Pantoffeltje hebt overgenomen?
Voordat ik 6 jaar bij het korps mariniers heb gewerkt, heb ik in Spanje in de horeca gewerkt. Dat vond ik zo leuk om te doen, dat ik in 1987 weer in de horeca terechtgekomen ben, nadat ik uit dienst ben gegaan bij de marine. In Café de Smidse ben ik toen begonnen en heb daarna bij Café de Parade gewerkt. In die tijd stond ‘t Pantoffeltje te koop en werd aan mij gevraagd of ik het over wilde nemen. Een besluit waar ik niet lang over na hoefde te denken, omdat ik vanaf mijn 18e jaar hier altijd op stap ging en de kroeg mij altijd heeft geïnspireerd. Uiteindelijk ben ik al bijna 19 jaar met veel plezier de trotse eigenaar van deze heerlijke kroeg!

Waarom heb je gekozen voor de horeca?
Ik vind mensen heel erg leuk en hou ervan om het mensen naar hun zin te maken. Daar haal ik veel voldoening uit. Toen ik bij de marine zat heb ik lang nagedacht over wat ik graag na mijn dienst zou willen doen en heb toen besloten dat ik graag een eigen horecazaak zou willen hebben.

Waaruit bestaan je werkzaamheden zoal?
Tot 3 jaar geleden stond ik 5 dagen volle bak achter de bar, van de 6 dagen die we open zijn. Op een gegeven moment wilde ik dat graag afbouwen, omdat ik het belangrijk vind dat er ook jeugd in mijn café komt en om deze aan te trekken is het belangrijk dat het barpersoneel ook van deze leeftijd is. Daarnaast wilde ik ook wat meer tijd besteden achter de schermen, zodat alles er nog beter en strakker voor staat en om meer aandacht te kunnen geven aan mijn gasten.

Hoe groot is het team?
Ons gezellige team bestaat uit 9 man.

Wat maakt het café zo uniek?
De ligging in de Korte Putstraat, de unieke inrichting en onze diversiteit aan drankjes. Verder bestaat de Korte Putstraat uit bijna alleen maar restaurants en zijn wij een van de weinige café’s. Daarbij zijn wij hier het langste gevestigd.

Wat is de doelgroep?
Onze doelgroep bestaat uit een goede mix van jong en oud. Tegenwoordig hebben we elke vrijdag en zaterdag een DJ, waardoor we merken dat de leeftijd nu een stuk omlaag gaat. Op dit moment ligt de leeftijdsgrens op ongeveer 20 jaar en hoger. De jongste zijn voornamelijk afgestudeerde studenten die net begonnen zijn met werken, wat wij harstikke leuk vinden!

Organiseren jullie ook weleens speciale thema-avonden?
Ja, elk jaar organiseren we een Hollandse middag in november. Tijdens deze middag hebben we meestal een optreden en draaien we Nederlandstalige platen en Piratenhits. Verder hebben we tegenwoordig maandelijks een DJ in onze Club Slof! Dit zijn we langzaam aan het uitbreiden en de promotie hiervan doen we door middel van stempels en emblemen. Daarnaast is ons plan om vanaf juli elke twee maanden op een zaterdagavond Micro avonden te organiseren, waarbij Club Slof al om 19:00 uur geopend is. Natuurlijk doen we ook met plezier mee aan de vaste feestdagen, zoals Carnaval en 11/11.

Wat vind je zo leuk aan de Korte Putstraat?
Als eerste de locatie natuurlijk, die uniek is in zowel Nederland als in het buitenland. Verder de diversiteit van de horecazaken en de samenwerking onderling. Wat natuurlijk belangrijk is, omdat je elkaar nodig hebt om elkaar te versterken. Zo was er bijvoorbeeld een paar jaar geleden met Carnaval niets te doen in de Korte Putstraat. Samen met Roel (eigenaar Roels en Zoetelief) heb ik toen het plan bedacht om buiten een Carnaval op te zetten. Dit sloeg goed aan en inmiddels doen alle zaken hieraan mee en staan er nu zelfs wachtrijen bij de ingangen van de straat.

Daarnaast zijn we 7 jaar geleden begonnen met ROET Korte Put, een Business Event op de donderdag voor Carnaval. Dit is inmiddels uitgegroeid van 300 deelnemers naar 2300 afgelopen jaar met een wachtlijst. Leuk om te weten is dat de naam gebaseerd is op Route 66 en daar hebben we op zijn Brabants Roet Korte Put van gemaakt.

Wat zijn je verwachtingen voor ‘t Pantoffeltje?
Door de veranderingen in de horeca, willen wij graag meer gaan doen met Bar Food. Zo willen wij bijvoorbeeld een klein aantal gerechten gaan inzetten in de vorm van plate service, waarbij gasten kunnen kiezen voor een lekkere steak, pasta gamba of een goede salade. Super leuk om te doen en het past ook helemaal in de Korte Putstraat. Ook verbeteren we hiermee de gastbeleving, sinds de gast ook steeds meer waarde hecht aan eten in de kroeg. Vroeger ging je bijvoorbeeld in de kroeg een wijntje of biertje drinken en nu is het toch wel vaak in combinatie met een lekker hapje. Momenteel spelen we hier al op in door samen te werken met Roels en Allerlei & Visserij, waarbij de gasten eten kunnen bestellen van de menukaart van deze zaken en in onze zaak geserveerd krijgen. Daarnaast willen we de zaak gaan verbouwen en gaan we onze keuken professioneler maken.


‘t Pantoffeltje,
Korte Putstraat 11,
5211 KP ‘s-Hertogenbosch
073-6130627
www.pantoffeltje.nl 
info@pantoffeltje.nl