Op bezoek bij: Ristorante Onesto

Op bezoek bij: Ristorante Onesto
juli 19, 2016 Korte Putstraat

Op bezoek bij..!
Jacqueline van den Broek en Ton van den Dungen, eigenaren van Ristorante Onesto vino e cucina. We werken al jaren samen in de horeca en zijn naast Ristorante Onesto op dit moment tevens eigenaar van Brasserie Mell’s Place op het stationsplein in ‘s-Hertogenbosch. Na 16 jaar leek het ons tijd voor een mooie nieuwe uitdaging!

Waarom Ristorante Onesto? 

Ton en Jacqueline zijn al jaren fan van de Italiaanse keuken en dit prachtige land. Thuis kookt Ton dan ook veel Italiaans. Toen deed de gelegenheid zich voor om midden in de Korte Putstraat een Italiaans restaurant te beginnen en deze kans hebben we gelijk met twee handen aangepakt. 

12194577_1055662761141802_8490345413265787264_o

Wat maakt Ristorante Onesto uniek? 
Onesto staat voor eerlijk eten waarin je de passie en liefde voor Italië proeft. We zijn dan ook geen geijkt Italiaans restaurant waar je pizza’s op het menu vindt. We hebben uiteraard wel een paar pasta’s, maar het hoofd bestandsdeel van onze kaart bestaat uit Italiaanse 
vlees en vis gerechten op een echt Italiaanse manier geserveerd met rosevalaardappeltjes, pasta of risotto. 

We wilden de eerlijkheid niet alleen terug laten komen in de gerechten, maar ook in ons restaurant en hebben daarom ook gekozen voor een open keuken waardoor er een huiskamergevoel ontstaat en gasten mee kunnen genieten van hoe de gerechten 
bereid worden en dat geeft vaak net dat stukje extra beleving.   

13265977_1108341352540609_8332294209241338883_n

Het mooiste gerecht op jullie menukaart? !
Hahaha! Dat is een lastige vraag” zegt Jacqueline. “Ik sta natuurlijk zelf in de keuken en daardoor dicht bij de gerechten. We hebben de kaart bewust klein gehouden, zodat we in de keuken voldoende aandacht kunnen geven aan ieder gerecht om deze extra lekker te 
bereiden. Maar als ik moet kiezen denk ik toch wel de Vitello alla Parmigiana (Kalfsoester gevuld met parmaham en salie. Geserveerd met een zachte gorgonzolaroomsaus en gegrilde groenten en rosevalaardappeltjes) is een erg mooi gerecht. Maar ook de Grigliata di Tonno, (Gegrilde rode tonijn met een frisse antiboise )”.

Ton valt bij “en natuurlijk de Ossobucco Tradizionale (Kalfsschenkel bereid volgens traditionele wijze met risotto). En een van mijn eigen favoriete gerechten, die ik thuis ook vaak maak, is de Pollo alla Cacciatora (Kippendijen zacht gegaard 
tezamen met selderij, wortel, knoflook, rode sjalot, tomaat, rozemarijn, tijm en kippenfonds geserveerd met rosevalaardappeltjes en gegrilde groente) echt een heerlijk gerecht!” 
 

13256251_1106693879372023_2325186861407039062_n

Wat is het leukste aan het werken in de Korte Putstraat? !
Ton zegt “Als ik op een vrijdag- of zaterdagavond als gastheer op on
terras sta en de straat lekker vol zit en bruist van de sfeer en positieve energie. Dat geeft dan echt een vakantiegevoel voor alle gasten. Dan komt het orkest langs en beginnen ze bij ons restaurant de Godfather te spelen. Het voelt dan echt als een warme Italiaanse 
avond.”


Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst? 

We genieten iedere dag dat we werken in ons restaurant in het midden van de Korte Putstraat. Voor de toekomst hopen we dan ook dat we voort mogen zetten wat we nu doen en wat we heel belangrijk vinden om te behouden is het huiskamergevoel en het stukje herkenning als vaste gasten onze zaak binnenkomen. We kijken dan ook met plezier uit naar de toekomst!  

Contact

Korte Putstraat 7a

5211 KP ‘s-Hertogenbosch

073 612 52 32

www.ristoranteonesto.nl