Op bezoek bij: Charles Rijnders

Op bezoek bij: Charles Rijnders
november 6, 2019 Korte Putstraat
In In de straat, Op bezoek bij

Op bezoek bij:
Charles Rijnders, geboren en getogen in Den Bosch en dit jaar 16 jaar trotse eigenaar van het ’t Bosch Kwartiertje. In zijn vrije tijd gaat hij graag skiën, bergbeklimmingen en parachutespringen. Benieuwd naar het verhaal van deze enthousiaste horecaondernemer? Lees dan verder!

Kan je een korte introductie geven over de zaak?
’t Bosch’ Kwartiertje is een knusse zaak, waar je ouderwets kunt genieten van lekkere gerechten en dranken. We zijn een hele gezellige zaak en toegankelijk voor iedereen. Dat horen we ook vaak terug van de gasten die zich hier erg thuis voelen.

Wat is de reden dat je de zaak hebt overgenomen?
Toen ik hoorde dat de zaak te koop stond, werd ik gelijk enthousiast. De vorige eigenaren waren namelijk vrienden van mij, die ik heb meegeholpen bij de opstart van hun zaak 22 jaar geleden. Ik had meteen aangegeven dat ik geïnteresseerd was. We zijn daarna in gesprek gegaan en binnen 2 maanden was alles geregeld. Vervolgens heb ik de zaak op 15 oktober 2003 overgenomen, waar ik nog steeds trots op ben. De inrichting heb ik precies hetzelfde gehouden, zodat de zaak authentiek en sfeervol zou blijven.

Waarom heb je gekozen voor de horeca?
Ik werk eigenlijk al heel mijn leven in de horeca. Zo heb ik vanaf mijn dertiende een paar jaar gewerkt in een bowlingcentrum in Den Bosch. Vervolgens ben ik na mijn militaire dienst fulltime gaan werken bij een ander bowlingcentrum in het horecagedeelte voor 6 jaar. Daarna heb ik 17 jaar gewerkt in de facilitaire dienst, waaronder ook de catering viel. Ook werkte ik in de weekenden achter de bar in diverse cafés. Verder heb ik ook een horeca opleiding gevolgd bij het IBW (instituut voor bedrijfswetenschappen) en succesvol afgerond. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan in diverse zaken in Den Bosch, zoals bijvoorbeeld bij Café de Haverkist, wat nu Bottles & Bites is geworden. 

Waaruit bestaan je werkzaamheden zoal?
Ik werk eigenlijk voornamelijk op de vloer, wat ik ook het leukste vind om te doen. Zo sta ik op de drukke avonden achter de bar en ontvang ik de gasten.

Hoe groot is jullie team?
Ons team bestaat uit ongeveer 18 personen, waaronder 5 vaste medewerkers. Het team is heel hecht en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen het keukenteam en de bediening, er wordt juist heel nauw samengewerkt. Verder is overdag een high tea, brunch, lunch of een kop koffie/thee met iets lekkers erbij mogelijk. Daarnaast kunnen er op de eerste verdieping bruiloften en partijen georganiseerd worden.

Waar komt de de naam ’t Bosch’ Kwartiertje vandaan?
De zaak heette al ’t Bosch’ Kwartiertje toen ik het overnam. In Den Haag, waar mijn moeder vandaan komt, is het stief kwartiertje een bekende uitspraak voor als je een kwartier te laat komt. Dit vond ik erg leuk en toepasselijk voor onze zaak, we zijn namelijk ook erg flexibel. Dit willen we graag naar onze gasten uitstralen. Zo vinden wij het echt niet erg als onze gasten een keer vijftien minuten te laat zijn!

Wat maakt de zaak zo uniek?
Wat ’t Bosch’ Kwartiertje echt uniek maakt is de knusse, ouderwetse gezelligheid. We zijn toegankelijk voor iedereen, doordat we, prijstechnisch gezien, een van de goedkopere zaken in de straat zijn. Ook is hier alles mogelijk! Zo ben ik 9 jaar geleden begonnen met tapas, als eerste zaak in Den Bosch. Daarnaast hebben we een à la carte menu, drie-gangen keuzemenu voor 29,50 euro en worden er vaak, op onze eerste verdieping, bruiloften en partijen georganiseerd.

Wat is de doelgroep?
Onze doelgroep is heel breed. Er komen hier bijvoorbeeld verliefde koppels rond de 18 jaar, tot aan opa’s en oma’s – die graag een tafeltje willen op de begane grond. Hetzelfde geldt voor kleine kinderen, die mogen weleens een ijsje in onze keuken maken. Deze mix van verschillende leeftijden maakt het extra leuk!

 

Wat zijn de verwachtingen voor de zaak?
We willen graag onze zaak gaan renoveren om het een beetje op te pimpen. Onder andere met nieuwe verlichting. Dit heb ik een aantal maanden terug met mijn personeel besproken, die ik hier ook graag bij betrek. Maar de authentieke sfeer moet van mij wel blijven.

Wat vind je zo leuk aan de Korte Putstraat?
Dat alles lekker dicht bij elkaar zit! Vooral in de zomermaanden is het hier erg gezellig, als alle terrassen vol zitten. In de wintermaanden is de straat erg sfeervol door alle verlichtingen en versieringen. Verder wordt het ook steeds drukker in de straat, doordat we steeds meer toeristen aantrekken.