4 Great things to do dit najaar in Den Bosch

Den Bosch heeft zoveel te bieden, van een bezoek aan de Sint Jan, tot shoppen in de Uilenburg, cultuur snuiven in het Stedelijk museum en natuurlijk culinair genieten bij ons in de KP.

Maar deze 4 dolle uitjes voor dit najaar ken je wellicht nog niet.

1. DANSEN IN DE STAD op 5 oktober, 2 november en 7 december

Kom dit najaar elke eerste woensdag van de maand lekker dansen in Den Bosch op de klanken van de beiaard. DANSEN IN DE STAD is cultureel verbindend, vernieuwend, bewustmakend, vitaliserend en een wegwijzer naar een muzikale ambacht en dit event bestaat dit jaar 5 jaar! Klik hier om te zien hoe dit feest gevierd wordt.

Vrij dansen op de klanken van de beiaard

Op iedere eerste woensdag van de maand organiseert team DANSEN IN DE STAD dit najaar een gratis dance class op de Parade. Niet zomaar dansen, maar vrij dansen op de bijzondere klanken van de beiaard waar op dat moment live op gespeeld wordt. Dat kan zijn op de beiaard van de Sint Jan op de Parade, maar ook die van het stadhuis op de Markt of zelfs op de klanken van een rijdende beiaard. DANSEN IN DE STAD is voor iedereen. Laat je inspireren door de klanken van het carillon en voel je vrij om te bewegen. Alleen of samen!

Waar, wat en wanneer?
Om 11:30 verzamel je bij de bakfiets. Dan begin je met een gezamenlijke opwarming, waarin je lijf lekker los gemaakt en gefocust wordt op de klanken die de beiaardier maakt. Daarna ga je vrij dansen, eventueel met begeleiding voor degenen die dit nog een beetje moeilijk vinden.

Have no fear want de muziek die de beiaardier speelt is niet kerkelijk. Joost of een collega spelen diverse genres, zoals jazz, pop, filmmuziek, kinderliedjes en klassiek. Ook is het mogelijk om een nummer aan te vragen en iedereen is welkom.

Geef je op door een mail te sturen naar dansenindestad@gmail.com Of kom naar de Parade en zet je naam op het formulier op de bakfiets.

2. Het International Data Science Film Festival van 3 t/m 5 november

Het International Data Science Film Festival is het eerste -en daarom ook het coolste- film festival gewijd aan data science, met dit jaar alweer de tweede editie. IDSFF bedenkt, viert en bekritiseert de rol van data science in onze maatschappij. 

De plek voor innovatieve denkers, filmmakers, wetenschappers

Het IDSFF biedt drie dagen van films, discussies en netwerkmogelijkheden. Het is dé plek waar innovatieve denkers, filmmakers, wetenschappers en critici die de rol van data science in onze samenleving bedenken en bediscussiëren.

Van donderdag 3 november tot en met zaterdag 5 november vindt het IDSFF plaats in het Mariënburg klooster van Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Op deze eeuwenoude plek kun je gaan kijken en luisteren, discussiëren en de wereld van morgen vormgeven. En jij bent meer dan welkom

Filmschema

3 november: The Rise of the Mega-Corporations
4 november: iHUMAN
5 november: Interstellar

Tickets koop je hier

3. Bosch Winterparadijs van 9 december t/m 8 januari 2023

De leukste maand van het jaar staat zo weer voor de deur! Met Sinterklaas, Kerst en oudjaar staat december elk jaar weer garant voor pret en gezelligheid. Dat is echter niet de enige reden dat december met stip op nummer één staat in het lijstje van gezellige wintermaanden in Den Bosch. December is namelijk ook de maand van het Bosch Winterparadijs!

Joris’ Kerstboom en overdekt horecapaviljoen

Van 9 december 2022 tot en met 8 januari 2023 wordt de Parade omgetoverd tot Bosch Winterparadijs. De plek om samen te zijn met familie, vrienden of andere dierbaren. Waar je samen rondom Joris’ Kerstboom of in het prachtige overdekte horecapaviljoen terug- en vooruitblikt. Geniet van de betoverende lichtshow of zing mee met de sing-a-long op de Parade.

Kijk op Bosch’ Winterparadijs voor meer informatie.

4. Holiday On Ice Supernova van 22 t/m 26 december

Het wereldberoemde Holiday on Ice komt naar Den Bosch en strijkt neer in de Brabanthallen met haar nieuwe show SUPERNOVA. De artiesten zijn deze keer niet alleen op, maar zelfs boven het ijs te zien. Er zijn meer dan 300 oogverblindende kostuums, er is een sneeuwstorm, vuurwerk en natuurlijk kom je helemaal in de kerstsfeer door het romantische verhaal. Pure schaatskunst wordt gecombineerd met de nieuwste technische mogelijkheden voor een middag of avond om nooit te vergeten!

Boek nu als eerste voor de beste plaatsen voor de indrukwekkende kerstshow en ontdek de magie van Holiday on Ice, met 333 miljoen bezoekers in 79 jaar de meest succesvolle ijsshow ter wereld.

Tickets bestel je hier