Bistro Borage: het gezicht achter de zaak

Bistro Borage in Den Bosch, wie kent het niet? De Bistro staat bekend om de menukaart met Wereldse gerechten. Maar wat maakt Bistro Borage aan de Korte Putstraat in Den Bosch zo uniek? Wie zijn de mensen achter de schermen en wat drijft hen om de gasten iedere dag opnieuw het echte Korte Put-gevoel te geven? Om daar achter te komen gaan we in gesprek met Ahmed Abdellaoui, eigenaar van Bistro Borage.

Wanneer ben je Bistro Borage in Den Bosch begonnen?

Ik ben Bistro Borage aan de Korte Putstraat in 2018 begonnen. We zijn twee jaar gewoon open geweest, maar daarna zijn we veel dicht geweest door de coronamaatregelen.

Waarom heb je voor de naam gekozen?

Borage is de naam van komkommerkruid. Een eetbare plant. De chefs van de vorige zaak die ik had, gaven deze altijd aan de leerlingen daar. Zodoende ben ik op Bistro Borage gekomen.

Wat is jouw favoriete gerecht op de menukaart?

We hebben sinds kort een nieuwe menukaart. Bij het menu to explore word je verrast met drie verschillende voorgerechten en drie verschillende hoofdgerechten (vlees, vis en vegetarisch). De wereldkeuken is de inspiratie voor onze menukaart.

We hebben een hele mooie, uitdagende keuken. Onze koks gaan heel de wereld rond, naar Azië en het Midden-Oosten bijvoorbeeld. We bieden wat anders dan de klassieke Franse restaurants van de Korte Putstraat. De koks hebben cart blanche voor de menukaart. Ze mogen alles uitproberen van keukens over de hele wereld. In onze gerechten proef je heel veel invloeden uit het buitenland met ook een klein beetje fusion. Wil je echt alles proeven, dan raad ik onze Wereldmezzes aan. Dit is een proeverij met gerechten o.a. Mexico, Suriname, Spanje en Korea.

Deze combinatie maakt Bistro Borage uniek in de Korte Putstraat én Den Bosch.

Wat is het meest populaire gerecht op de menukaart?

De Wereldmezzes en het to explore menu, maar ook onze mooie vleesgerechten. Waaronder de Côte de Boeuf die we zelf dry agen in onze zaak.

Waarom komen mensen naar jouw Bistro?

Bij Bistro Borage proef je de wereld, zoals je ‘m nog nooit hebt geproefd.

We hebben niet alleen een unieke menukaart, maar werken met topproducten en met koks van sterrenniveau. Toch zijn onze gerechten heel toegankelijk. Daarnaast hangt in onze Bistro een fijne sfeer.

Wat vind je het allerleukste aan je rol als ondernemer?

De uitdaging die het met zich meebrengt. Ik wil iets moois neerzetten, iets waarmee de zaak opvalt in de Korte Putstraat én in Den Bosch.

Waar ben je het meest trots op?

We hebben een team dat hier iedere dag met veel passie werkt. Mede dankzij hen is Bistro Borage een goed lopend bedrijf.

Hoe ziet jouw team eruit? En hoe zie jij je medewerkers?

We hebben twee chefs, Josh van Ders en Ben Alt. Ze sparren veel met elkaar om mooie gerechten op de kaart te zetten. De ene houdt zich bezig met de Aziatische gerechten en de ander met de Europese. Zo komen ze tot mooie combinaties.

Welke tip heb je voor startende horeca-ondernemers?

Je moet vooral heel hard werken.

Waarom koos je ervoor om een zaak in de Korte Put te beginnen?

Ik had voorheen samen met mijn zus restaurant Le Meridien, die ook gevestigd is in de Korte Put. Het is een van de mooiste straten van Nederland met een goede sfeer. Veel mensen denken dat als je een zaak in de Korte Putstraat hebt, het automatisch goed loopt. Maar dat is niet waar. Je moet alsnog kwaliteit bieden. Dat je in de Korte Put zit, betekent niet automatisch dat gasten de deur platlopen.

Wat is je beste herinnering aan de Korte Put?

Ik heb heel veel mooie herinneringen, maar Korte Put Proeft springt er voor mij uit.

Wat vind je het leukste event in de Korte Put?

Hier is er altijd wat te doen. Vooral als de zon schijnt en het terrasseizoen begint, is de Korte Put dé mooiste plek in Den Bosch.

Wat houdt de samenwerking met andere ondernemers voor jou in?

Samen zorgen we ervoor dat de straat op de kaart staat. We moeten het echt samen doen. Het succes van de Korte Put is niet één bedrijf, dat is de hele straat.

Ben je zelf ook wel eens in de Korte Putstraat te vinden voor een hapje of drankje?

Meestal ga ik uiteten in andere steden of zelfs in andere landen. Dat doe ik vooral om inspiratie op te doen voor ons menu.