Restaurants Den Bosch in de gezelligste terrasstraat

De leukste restaurants in Den Bosch

Op zoek naar een heerlijk restaurant in Den Bosch? In deze mooie stad heb je de beste plekken om uiteten te gaan. In de bekende Korte Putstraat heb je talloze restaurants en barretjes die je niet mag missen. De gezellige straat zit vol met (maar liefst 19!) leuke restaurants die behoren tot dé hotspots van Noord-Brabant.

Uit eten, borrelen, een high tea… er is altijd wat te doen in Den Bosch. Vandaag zetten we een aantal restaurants voor je uit die onder meer een verrassende dinerkaart aanbieden. Laat je inspireren en maak jouw keuze voor een onvergetelijke dag in de Korte Putstraat.

Ontdek jouw favoriete restaurant in Den Bosch

Allerlei & Visserij

Allerlei & Visserij staat vooral bekend om haar uitgebreide menukaart en voortreffelijke desserts.

Het verhaal van Allerlei start in de sixties als Café de Sjees en ademde de sfeer van Parijs. Het verhaal van De Visserij start in de seventies en al snel vond hier een naamswijziging plaats naar Auberge De Koets, die destijds al bekend stond om haar topkwaliteit vis.

Het prachtige pand bestaat momenteel uit Bistro Allerlei en Restaurant Visserij die in 1974 al zijn samengevoegd. Een begrip in en ver buiten Den Bosch met ook een heerlijk en uitgebreid wijn- en bier assortiment. Uiteraard zijn er in de loop der jaren ook vleesgerechten aan de kaart toegevoegd. Dit maakt Allerlei & Visserij tot een zeer veelzijdig en zeer geliefd restaurant.

Zoetelief

Bij Zoetelief  zijn ze gek op lekker eten, een goed glas wijn en gezelligheid met leuke mensen. Voor velen een zaak naar het hart met een hele fijne sfeer. Naar Zoetelief ga je voor heerlijke bites, fantastische sandwiches en vooral een wereldse menukaart. Zo kun je er terecht voor een tom kha kai soep, cannelloni of zelfs een heerlijke tournedos.

Wist je dat je bij Zoetelief ook de vide kunt afhuren en hier (in groepsverband) een cocktail kunt drinken of een gezellige High Tea of High Wine kunt doen?

Kortom, een veelzijdige en hartelijke zaak die vol passie voor je klaar staat.

restaurants-den-bosch

Lokaal 1650

Bij Lokaal 1650 is het grenzeloos genieten in één van de gezelligste terrasstraten van Nederland: de Korte Putstraat. Bij Lokaal 1650 staat shared dining centraal en dat geeft jouw diner een extra vleugje gezelligheid. Op de lunch- en dinerkaart vind je klassiekers zoals carpaccio, maar ook een Aziatische twist van gyoza’s, rode curry soep en Beijing chicken.

De sfeer van Lokaal 1650 is warm, gezellig en intiem. Laat je verrassen door de eigentijdse kaart en de verrassende wijnen die het personeel met liefde afstemt op jouw gerechten.

Brasserij Breton

Breton staat voor unieke ervaringen en staat voor diverse, smaakvolle gerechten voor de lunch, het diner en de bekende zondagse brunch. Door de open keuken kent de brasserij geen geheimen en kun je zien hoe de koks de gerechten voor je klaarmaken, hier zijn ze bij Breton trots op.

Ze staan voor de proefcultuur, waarbij ze geen enorme maaltijden aanbieden, maar kleine, overzichtelijke porties. Want delen is vermenigvuldigen, zoals ook het motto van Korte Putstraat is!

Bij Breton voel je je welkom. Thuis. Hier geniet je van een lekkere borrel en lunch en dineer je in sfeer voor een onbezorgde avond, maar ook voor de snelle hap voor bijv. die ene theatervoorstelling.

Wist je dat ze bij de brasserij ook over een foodtruck beschikken die je kunt huren? Hiermee maken ze het mogelijk om de Breton sfeer te creëren, met de service die je bent gewend, alleen dan op een locatie naar keuze.

LUX

Veel veelzijdiger dan bij Lux wordt het niet. Van private dining, tot aan een bruisende champagne ervaring aan de bar, tot een incognito diner in de binnentuin. Lux zorgt dat je gaat genieten. Naar Lux ga je voor het diner en dan met name de appetizers. Wat dacht je van kaviaar, pata negra of de LUXe TIP waarbij je zes verschillende aperitiefhapjes krijgt voorgeschoteld?

Bij LUX kun je genieten van een SUPER DE LUXE menu voor een vaste prijs, maar ook de keuze maken uit verschillende a la carte vis en vleesgerechten.

De Korte Put mag je niet verlaten zonder een Sgroppino. Volgens LUX zelf bieden ze de allerallerlekkerste aan. We willen je dan ook enthousiast maken om je bezoek in Den Bosch altijd af te toppen met dit heerlijke drankje!

Dit zijn slechts enkele van de top restaurants in de Korte Put. Wanneer kom jij een dagje naar de Korte Put om de beste restaurants in Den Bosch te ontdekken? We verwelkomen je graag bij een van onze restaurants tijdens een walking diner of gewoonweg voor een middagje op het terras bij de leukste horecazaken van Den Bosch. Heel graag tot snel. Cheers!