7 Korte Put tips die je niet mag missen

Korte Putstraat tips

Wil je de Korte Putstraat optimaal beleven? Dan mag je deze 7 tips zeker niet missen, want de Korte Putstraat is niet zomaar een straat om even doorheen te lopen, het is proeven, verrassen, ontmoeten en beleven.

Tip 1: Reserveer een plek

Uiteraard is er altijd een gastvrije plaats voor je vrij bij één van onze 19 restaurants of cafés, maar wil je verzekerd zijn van jouw favoriete plekje, vergeet dan niet om even vooraf te reserveren.

Tip 2: Even iets drinken

Een spontaan bezoek aan de Korte Putstraat moet je nooit voorbij laten gaan. Mochten nu meer mensen dit bedacht hebben en het daardoor wat drukker zijn, ga dan eerst even wat drinken bij The Baron’s Lodge, Café BANIER, Tapperij de Keyzerin, ‘t Pantoffeltje of bij Café Klassiek. Je krijgt vanzelf een seintje wanneer jouw tafeltje bij je favoriete restaurant gereed is. Zo hoef jij niet te staan wachten en kan de Korte Putbeleving direct beginnen.

Tip 3: Neem plaats

In de Korte Putstraat wordt veel gelachen, gepraat en gesocialised. Goed om te weten is, dat ondanks we 100 meter aan terras hebben, het toch een doorloopstraat is. Wil je dus niet onder de voet gelopen worden, neem dan fijn plaats op het terras en houdt het middenpad beschikbaar voor voorbijgangers.

Tip 4: Schrijf je in

Er is in onze straat altijd wat te doen én te beleven. Zo organiseren we een aantal keer per jaar KP proeft en het befaamde pre-carnavalsevent Roet Korte Put. Wil jij als echte Korte Putstraat liefhebber als eerste op de hoogte blijven van het laatste nieuws over onder andere deze evenementen en meer, meld je dan vooral aan voor de nieuwsbrief. We informeren jou dan als eerste over het laatste nieuws.

Tip 5: Ontdek de historie

De Korte Putstraat kent een rijke historie met hele mooie verhalen. Wil je nu écht weten wat er vroeger in het pand van Le Meridien, nu Oi Oi, gebeurde of wat het verhaal is achter het pand van Le Borage? Ontdek het allemaal in de Korte Put!

le-meridien-den-bosch-korte-putstraat

Tip 6: Ga de hoogte in

Wil je lekker vertoeven op een voor velen nog onontdekte plek in de straat? Breng dan eens een bezoek aan Zoetelief Rooftop. Deze plek geeft je een te gek uitzicht over de hele straat én ver daarbuiten.

Tip 7: Parkeer dichtbij

Wil je een bezoek brengen aan de Korte Putstraat en wil je je auto dichtbij parkeren? Zet deze dan veilig in de Wolvenhoek Parkeergarage of in de Sint Jans Parkeergarage. Helemaal om de hoek staan kan op één van de betaalde parkeerplekken in de Peperstraat.

Met deze handige tips is het gegarandeerd genieten! Tot snel in de Korte Putstraat.