Maak kennis met het gezicht achter Roels

Maak kennis met…

Roel Immens! De zaken in de Korte Putstraat zijn bij iedereen bekend. Maar wie zijn de mensen achter de schermen en wat drijft hen om de bezoekers iedere dag opnieuw het echte Korte Put-gevoel te geven? Om daar achter te komen gaan we in gesprek met de ondernemers. Deze keer spraken we met Roel Immens, eigenaar van Roels, Zoetelief, Côte en Bossche Locals, en bestuurslid van de Stichting Korte Putstraat, het collectief achter ons mooie straatje. In dit gesprek staat Roels Eten en Drinken in de spotlight.

Waarom ben je de zaken begonnen?

Ik heb een horeca-opleiding gevolgd en heb in het binnen- en buitenland in de horeca gewerkt. Uiteindelijk ben ik via allerlei omzwervingen in Den Bosch terecht gekomen waar ik samen met mijn compagnon Roel Huesmann in 2002 Roels ben begonnen.

Waarom heb je voor de naam Roels gekozen?

We heten allebei Roel, dus dat lag voor de hand. Ook merkten we dat de Bosschenaren het leuk vinden om te weten wie de mensen achter de zaak zijn. Zo is de naam Roels ontstaan.

Wat is jouw favoriete gerecht op de kaart?

Mijn favoriete gerecht is een echte Roels klassieker: broodje Lomito. Toen we op Curaçao werkten, werd dit op iedere hoek van de straat verkocht. We vonden het zo lekker, dat toen we Roels begonnen we het broodje op de kaart hebben gezet.

Wat is het meest populaire drankje op de kaart?

Bier wordt het meest gedronken, haha! Maar wie vaak bij ons komt borrelen zal absoluut een Chartreuse hebben gedronken. Dat is dé huisborrel van Roels. Dit drankje hebben we leren kennen toen we in de Franse Alpen hebben gewerkt. Het is een likeur op basis van Alpen kruiden.

roels-den-bosch

Wat maakt Roels Roels?

Onze medewerkers maken Roels. We hebben een goed team op de vloer, achter de bar en in de keuken. We weten de professionals binnen de horeca aan te trekken en we geven jonge mensen de kans om bij ons te groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vak.

Waarom komen mensen naar de Roels?

Roels is een begrip en de huiskamer van de Korte Put waar je je ieder moment van de dag welkom voelt. We hebben liefde voor de het horecavak en dat merken de gasten op alle vlakken.

Wat vind je het allerleukste aan je rol binnen de Roels?

We hebben de hele organisatie de afgelopen jaren laten groeien. We hebben vier bedrijven en ik vind het leuk om leiding te geven en jonge mensen de kans te geven om te groeien. Dat heb ik zelf toen ik begon ook gedaan. Persoonlijke en professionele ontwikkeling is voor ons belangrijk.

Waar ben je het meest trots op?

Na bijna 20 jaar ondernemerschap doen we nog steeds wat we leuk vinden. Ik werk iedere dag met plezier en ben ontzettend trots op wat we hebben opgebouwd. Naast Roels hebben we nog twee zaken geopend. Côte en Zoetelief zijn inmiddels ook een begrip in de Korte Put.

Welke tip heb je voor startende horeca-ondernemers?

Op jonge leeftijd hebben wij veel gehad aan een aantal coaches. Ze hebben ons begeleid op het gebied van ondernemerschap. Een zaak runnen is heel anders dan in de keuken staan bijvoorbeeld. De zakelijke en financiële kant komen er dan ook bij kijken. Omring je met de juiste mensen die het beste met je voor hebben en waar je wat van kan leren.

Waarom koos je ervoor om een zaak in de Korte Put te beginnen?

Toen we in 2002 naar een pand zochten, werden we gewezen op het pand waar Roels nu gevestigd is. De Korte Putstraat kenden we toen nog niet goed. We kenden het vooral van de restaurants en destijds was de gemiddelde leeftijd van de bezoekers hoger dan nu. Als eetcafé waren we een beetje een vreemde eend in de bijt. Inmiddels bezoekt een diverser publiek de Korte Put en zijn wij een begrip met al onze zaken.

Wat is je beste herinnering aan de Korte Put?

De carnavalsmiddagen als ik muziek stond te draaien en de straat vol stond.

Wat vind je het leukste event in de Korte Put?

Carnaval uiteraard!

Wat houdt de samenwerking van de KP voor jou in?

Ik maak deel uit van het bestuur van Stichting Korte Putstraat en doe de marketing voor de straat. We zijn als ondernemers een mooi collectief en hebben een goede samenwerking onderling.

 

Een mooi gesprek met een horeca-ondernemer in hart en nieren. Benieuwd naar de andere ondernemers van de Korte Putstraat? In de komende tijd geven we je een kijkje achter de schermen en maak je kennis met de gezichten achter alle zaken. Stay tuned!