Op bezoek bij Stef Verrips

Op bezoek bij Stef Verrips
april 7, 2019 Korte Putstraat

Op bezoek bij:

Stef Verrips! Deze gezellige restaurant manager is 30 jaar en komt uit Kerkdriel. Sinds 3 jaar is hij werkzaam bij Tante Pietje, waar hij altijd met zijn vriendelijke lach klaarstaat om de gasten warm te ontvangen. Een echte horeca magnaat in hart en nieren, die bruist van de ervaring. Zo heeft hij bij diverse horeca zaken gewerkt in binnen en buitenland!

Hoe ben je bij Tante Pietje terecht gekomen?

Eigenaar Kees had mij meerdere berichten gestuurd om me uit te nodigen voor een sollicitatie gesprek. Hier ben ik gelijk op in gegaan en heeft ongeveer 3 uur geduurd. Daarna was eigenlijk alles meteen geregeld, heb ik mijn baan opgezegd en ben ik aan de slag gegaan.

Wat vindt je het leukste om bij Tante Pietje te werken?

De huiselijke sfeer van Tante Pietje trekt mij erg aan. Hier staat de gast centraal, wat wij erg belangrijk vinden. Zo staan we altijd voor ze klaar en maken we altijd een praatje om ze beter te leren kennen. Verder zorgen we ervoor dat ze zich comfortabel bij ons voelen en naar hun zin hebben, zo passen we bijvoorbeeld onze muziek in de weekenden altijd aan op het publiek dat er zit om er samen een gezellig feestje van te maken na het diner. Dit kan bijvoorbeeld Anita Meyer zijn met “Why Tell Me Why” tot aan Queen.

Wat doe je graag buiten je werk om?

Als hobby werk ik al 12 jaar lang in mijn vakantie tijd in een Hollands Café in Turkije. Zo ga ik vaak voor 3/4 dagen even op en neer. Ik ben daar terecht gekomen door eigenaresse Marga, die ik al van kleins af aan ken. Voordat ze naar Turkije is gegaan, was ze eigenaresse van Feestcafé de Kroon in Kerkdriel, waar ik ook gewerkt heb. Ik heb een erg goede band met haar en is ze na al die jaren eigenlijk als een soort familie van me geworden.

Wat is je functie?

Samen met Martijn zijn wij hier de leidinggevende aan de voorkant. We staan echt op de werkvloer en zijn we samen met Kees en Marloes het gezicht van de zaak. Zo staan we bijvoorbeeld altijd voor de deur om aan de gasten te laten zien dat we aanwezig zijn en om ze te ontvangen. Verder sturen wij het personeel aan. Als Martijn en ik samen werken, staat hij voornamelijk buiten en neemt de reserveringen aan en sta ik binnen om de gerechten op te nemen en om een praatje met de gasten te maken.

                                                   

Waar komt je passie voor de horeca vandaan?

Ik heb de horeca opleidingen gastheer en gastronoom gevolgd op het Koning Willem I College in Den Bosch. Van daaruit ben ik in de horeca terecht gekomen. Zo heb ik gewerkt bij onder andere Feestcafé de Kroon, De Gouden Molen in Rossum en Boerenhofstede in Schijndel. In deze zaken heb ik veel ervaring op gedaan en is mijn horeca passie gegroeid.

Wat zijn je toekomstplannen?

Momenteel zit ik hier nog erg goed en zal ik hier echt niet zomaar weggaan. Verder weet ik nog niet zo goed of ik ooit iets voor mezelf zal beginnen. Ik heb bijvoorbeeld weleens de vraag gehad van een goede vriend om iets in de horeca te gaan beginnen, alleen daar ben ik op dit moment nog niet aan toe. 

 Hoe groot is het team?

Ons team bestaat uit ongeveer 30 personeelsleden aan de voorkant, 6 vaste werknemers in de keuken, 12 afwassers en 2 schoonmakers. Verder staan we in de avonden en weekenden met een groot team van ongeveer 15 man om onze gasten veel aandacht te geven en ons tempo hoog te houden.

Wat hebben jullie vorig jaar tijdens het spectaculaire personeelsuitje gedaan in Londen?

Toen we aankwamen in Londen zijn we meteen naar het hotel gegaan en hebben we vervolgens geluncht bij The Chiltern Firehouse. Dat was echt een heel mooi restaurant, waar je helemaal terugkomt in de jaren 60/70. Daarnaast was het eten echt perfect! In de avond zijn we naar sterren restaurant Hakkasan geweest, wat echt een van de beste zaken uit Londen is. De volgende dag hebben we een rondvaart gedaan over de Theemes en zijn we in de avond gaan eten bij het Italiaanse restaurant van Jamie Oliver. De laatste dag zijn we gaan lunchen en vervolgens weer terug gevlogen.          

 Dit personeelsuitje was echt goed voor de team spirit, omdat iedereen op zon moment ontspannen is en elkaar daardoor op een andere manier leert kennen. Na dit onvergetelijke personeelsuitje is er nu besloten dat we 1x in de 2 jaar met het vaste personeel naar het buitenland gaan. Eigenaren Kees en Marloes betalen deze uitjes grotendeels en sluiten ook op deze dagen de zaak. Iets wat wij als personeel erg waarderen en dankbaar voor zijn om dit mee te mogen maken.

Organiseren jullie thema-avonden?

Tweede kerstdag is bij ons een avond, dat uitgebreid gevierd wordt. We werken dan in twee shiften tijdens het diner en bouwen daarna de zaak helemaal om en maken we er met zijn alle echt een feestje van met een DJ! Daarnaast zijn we ook met carnaval echt een kroeg en wordt alles compleet omgebouwd, wat altijd erg gezellig is. Verder doen we mee met alle evenementen die in de straat worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld KP Proeft. 

 Wat zijn de verwachtingen voor 2019?

Vorige maand is Jaxx Marina in Tilburg geopend, waarvan Kees en nog 2 andere ondernemers eigenaar van zijn. Bij JAXX Marina staat de Mediterraanse sfeer centraal en kan er genoten worden van overheerlijke gerechten uit de Franse keuken met Aziatische invloeden. Het interieur van het restaurant is erg stijlvol door het gebruik van groene accenten en authentieke elementen, die zorgen voor de ultieme beleving. Het restaurant is 7 dagen per week geopend vanaf 11.00 uur voor lunch, diner en een borrel.

 Wat vind je zo leuk aan de Korte Putstraat?

Het leukste aan deze bijzondere straat vind ik de samenwerking tussen de zaken onderling. We zien elkaar niet als concurrenten, maar helpen elkaar juist. Als er bijvoorbeeld iets op is, kunnen we altijd naar een andere zaak gaan. Of als we bijvoorbeeld vol zitten, dan raden wij meteen andere zaken in de straat aan. Verder trekt de gezellige sfeer en het vakantie gevoel van deze straat mij ook erg aan!

                                                                                                                            

Bistro Tante Pietje
Korte Putstraat 14
5211 KP ‘s-Hertogenbosch
073 612 7027
www.bistrotantepietje.nl
info@bistrotantepietje.nl